ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κατσίκι ή αρνί, πλευρά και χεράκι σε μερίδες
  • 2 κιλά κρασί ερυθρό ξηρό
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγα αμπελόφυλλα, κομμάτια κληματόβεργας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στον πάτο του μαστέλου κληματόβεργες σε σχήμα σταυρού και επάνω πατάει το κρέας.
  2. Πλένουμε το κρέας με ένα κιλό κρασί και μετά το αλατοπιπερώνουμε.
  3. Το τοποθετούμε σε στρώσεις και ανάμεσα τον άνηθο.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί και σκεπάζουμε με αμπελόφυλλα ή αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4-5 ώρες. Στον ξυλόφουρνο ψήνουμε για 3 ώρες.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα