Talk of the Town

Talk of the Town Facebook Twitter
0

ΣΙΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΩΡΩΝ
Ατμοσίδεροχάρισε ο Κινέζος Πρόεδρος στον Καραμανλή

ΤηνΕλλάδα επισκέφτηκε ο Κινέζος Πρόεδροςγια να επικυρωθεί με πανηγυρικό τρόποη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίουκαι της εταιρείας Cosco για την παραχώρησητου σταθμού εμπορευματοκιβωτίων τουλιμανιού του Πειραιά. Η Κίνα ενδιαφέρεταιεπίσης για την αγορά του σταθμούβιολογικού καθαρισμού της Ψυττάλειαςγια να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικέςεπιδράσεις που έχει η λυματολάσπη στοξεβούλωμα της μύτης από το συνάχι. Ηπαραχώρηση ενός κομματιού του λιμανιούτου Πειραιά στην Κίνα προκάλεσε έντονεςαντιδράσεις στην ψαραγορά, ενώ ο ΝίκοςΕυαγγελάτος παρουσίασε στην εκπομπήτου ένα βίντεο που αποδεικνύει πως στολιμάνι του Πειραιά υπάρχουν ελαττωματικοίκινέζικοι κάβοι που προκαλούν παλίρροιακαι σάπιοι κινέζικοι προβλήτες πουείναι γεμάτοι με σκουλήκια. Στα πλαίσιατης σύσφιξης των σχέσεων ανάμεσα στηνΕλλάδα και στην Κίνα, ο Κώστας Καραμανλήςπροσέφερε στον Κινέζο Πρόεδρο ΖίμπενΖίμπεν Άι Λου Λου έξι τενεκέδες λάδιγια να λαδώσει τα' αντεράκι του, αφούαπό το πολύ ρύζι τον έχει πιάσειδυσκοιλιότητα. Ο κ. Ζίμπεν Ζίμπεν Άι ΛουΛου χάρισε στον κ. Καραμανλή ένα κινέζικοατμοσίδερο με εγγύηση είκοσι δευτερολέπτωνκαι μια πριονοκορδέλα κεντημένη στοχέρι.

ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Η ΒΟΜΒΑΗ
Ατραξιόνμε τρομοκράτες ετοιμάζουν και άλλεςχώρες

Προβληματισμόέχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότηταοι τρομοκρατικέςεπιθέσεις στη Βομβάητης Ινδίας. Οι λιλιπούτειοι τρομοκράτεςζητούσαν διαβατήρια από τους τουρίστεςκαι σκότωναν μόνο αυτούς που είχαναμερικανική ή βρετανική υπηκοότητα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουνέντονες αντιδράσεις από τους τουρίστεςαπό άλλες χώρες, οι οποίοι αισθάνθηκανσαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας καικατήγγειλαν τους τρομοκράτες γιαρατσιστική συμπεριφορά. Σχεδόν όλοιήταν σίγουροι πως οι τρομοκρατικέςεπιθέσεις στη Βομβάη θα βλάψουν σοβαράτον τουρισμό της Ινδίας, αλλά τελικάέχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο: η Ινδίαείναι ο πλέον περιζήτητος τουριστικόςπροορισμός για τα Χριστούγεννα, αφούοι καλοζωισμένοι τουρίστες από το δυτικόκόσμο έχουν βαρεθεί τη ζωή τους καιαναζητούν την έξαψη που προσφέρει ηπιθανότητα να σου επιτεθούν καμιάεικοσαριά κομάντος με μπαζούκας καιχειροβομβίδες, την ώρα που παίρνεις τοπρωινό σου δίπλα στην πισίνα τουξενοδοχείου. Οι υπόλοιπες χώρες έχουνθορυβηθεί από την άνοδο του τουρισμούτης Ινδίας και ετοιμάζουν τρομοκρατικέςατραξιόν με εντυπωσιακούς βομβαρδισμούςπολυτελών ξενοδοχείων για να προσελκύσουνπεισιθάνατους τουρίστες με χοντράπορτοφόλια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΦΡΑΙΜ ΣΤΟ BUSINESS WEEK
Tονκάλεσαν στο Λευκό Οίκο και στο Μπάκιγχαμ

Ρήξηστις σχέσεις ανάμεσα στο κράτος καιστην Εκκλησία προκάλεσε η απόφαση τηςεξεταστικής επιτροπής της Βουλής γιατην υπόθεση Βατοπεδίου να καλέσει 11πολιτικούς για να καταθέσουν. Η ΙεράΣύνοδος και το Πατριαρχείο Κωνσταντινούποληςεξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποίααναφέρουν πως αφού ο ηγούμενος Εφραίμκαι ο μοναχός Αρσένιος δέχτηκαν ναμεταβούν στη Βουλή, το σωστό θα ήταν οιπολιτικοί να πάνε να καταθέσουν στοΆγιον Όρος, και πιο συγκεκριμένα στηΜονή Βατοπεδίου. Σύμφωνα μάλιστα με τηνανακοίνωση, οι βουλευτές δεν θα έπρεπενα καταθέσουν αλλά να εξομολογηθούν.Εν τω μεταξύ, ο πολιτικός κόσμος τηςχώρας είναι ανάστατος εξαιτίας τηςάρνησης του ηγούμενου Εφραίμ και τουμοναχού Αρσένιου να απαντήσουν στιςερωτήσεις των βουλευτών της ΕξεταστικήςΕπιτροπής και της επιλογής τους ναδώσουν ένα γραπτό υπόμνημα. Μέλη τηςεπιτροπής που θέλησαν να διατηρήσουντην ανωνυμία τους δήλωσαν πως περίμενανπώς και πώς τον ηγούμενο Εφραίμ στηΒουλή, όχι για να μάθουν τι συνέβη στηνυπόθεση της Μονής Βατοπεδίου αλλά γιανα τον ρωτήσουν ποιος είναι ο καλύτεροςτρόπος να επενδύσουν τα χρήματά τουςσε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αρκετοίβουλευτές δεν δίστασαν μάλιστα νασυγκρίνουν τη συμπεριφορά του ηγούμενουΕφραίμ με αυτήν του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου,ο οποίος είχε δεχτεί να απαντήσει στιςερωτήσεις τους, και κατέληξαν λέγονταςπως μπορεί ο ηγούμενος Εφραίμ να είναιπιο επιτυχημένος επιχειρηματίας απότον κ. Βγενόπουλο, αλλά αυτό δεν τουδίνει το δικαίωμα να τους περιφρονεί.Από τη μεριά του, ο ηγούμενος Εφραίμδήλωσε πως μπορεί το όνομά του να έχειεμπλακεί σε ένα τεράστιο σκάνδαλο αλλάαυτό δενσημαίνει πως θα πέσει τόσοχαμηλά ώστε να φτάσει στο σημείο ναπιάσει κουβέντα με βουλευτές. Ο ηγούμενοςΕφραίμ κλήθηκε από τον ΠατριάρχηΒαρθολομαίο στο Φανάρι και έδωσεεξηγήσεις για τις επιχειρηματικές τουδραστηριότητες, ώστε να μπορέσει τοΠατριαρχείο να εκμεταλλευτεί τιςπλούσιες γνώσεις του στο real estate και ναπροχωρήσει σε πετυχημένες επενδύσεις.Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησεστο περιοδικό «Business Week», ο ηγούμενοςΕφραίμ δήλωσε πως το σκάνδαλο της ΜονήςΒατοπεδίου τον έχει κάνει περιζήτητοκαι αποκάλυψε πως μετά από τις προσκλήσειςπου δέχτηκε από τη Βουλή και το Φανάρι,έχει προσκληθεί επίσημα στο Λευκό Οίκοκαι στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΡΙΜΕΪΚ
Ξανθόπουλοθα παίξει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Μεμεγάλη επιτυχία παίζεται στουςκινηματογράφους το ριμέικ της ταινίαςΟ Ηλίας του 16ου. Η ταινία γυρίστηκε κατάτη διάρκεια των διαλειμμάτων του σίριαλ«Λάκης ο γλυκούλης» και έχει το πλεονέκτημανα αφορά όλες τις ηλικίες, αφού απευθύνεταιτόσο σε νήπια με κολικούς όσο και σεγέρους με ακράτεια. Ο μεγάλος μας κωμικόςΠέτρος Φιλιππίδης κατάφερε να ξεπεράσειτο σκόπελο της σύγκρισης με τον ΚώσταΧατζηχρήστο, πέφτοντας στον ύφαλο τηςσύγκρισης με την Γκιζέλα Ντάλι. Οσυμπρωταγωνιστής του Θανάσης Τσαλταμπάσηςπροσφέρει μια στέρεη ερμηνεία στο ρόλοτου καρπαζοεισπράχτορα και με όπλα τονπαλιμπαιδισμό, τη νοητική καθυστέρησηκαι το μογγολισμό σε κάνει να ξεχνάςεντελώς τον Θανάση Βέγγο αλλά και όποιονάλλον άνθρωπο θυμόσουν μέχρι να δειςτην ταινία. Μετά τη μεγάλη εμπορικήεπιτυχία του Ηλία του 16ου, οι παραγωγοίστρέφουν το ενδιαφέρον τους στις ταινίεςτης «χρυσής εποχής» του ελληνικούκινηματογράφου, τότε που οι μισοί Έλληνεςβασανίζονταν ή ήταν στην εξορία και οιάλλοι μισοί πλημμύριζαν τους κινηματογράφουςγια να κάνουν αντίσταση, βλέπονταςταινίες για ζαβούς. Μάλιστα, υπάρχει ησκέψη, αμέσως μετά την προβολή τουεκάστοτε ριμέικ, να προβάλλεται και ηπρωτότυπη ταινία, ώστε οι θεατές ναμπορούν να κάνουν τη σύγκριση - στησυνέχεια θα ακολουθεί συζήτηση τωνθεατών με ειδικούς ψυχολόγους, μπας καικαταλάβουμε επιτέλους πού οφείλεται ηνεκροφιλία των Ελλήνων. Αρχικά, οικινηματογραφικοί παραγωγοί σκέπτονταννα κάνουν τα ριμέικ μόνο των παλιώνελληνικών κωμωδιών, αλλά και οι δραματικέςελληνικές ταινίες βγάζουν πάρα πολύγέλιο, οπότε δεν θα γίνουν διακρίσεις.Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν ταγυρίσματα του ριμέικ της ταινίας ΗΟδύσσεια ενός Ξεριζωμένου, που θαολοκληρωθούν μέσα σε δυο μέρες, ώστε ηταινία να κάνει πρεμιέρα την παραμονήτων Χριστουγέννων. Το ρόλο που είχεπαίξει ο Νίκος Ξανθόπουλος θα υποδυθείο Μιχάλης Χατζηγιάννης -σε πρώτηκινηματογραφική εμφάνιση- ενώ το ρόλοτης αγαπημένης του θα παίξει η ΖωζώΣαπουντζάκη. Με ενδιαφέρον αναμένεταικαι το ριμέικ της ταινίας Η Μεσόγειοςφλέγεται, η οποία -λόγω της οικονομικήςκρίσης- θα γυριστεί σε πισίνα.

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ