Game Over

Facebook Twitter
0

Μας το 'παν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για μια ακόμη φορά με τον πλέον ξεκάθαρο και ωμό τρόπο: «Μεγάλες αναθεωρήσεις έχουν γίνει και έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν. Το θέμα είναι σοβαρό. Το παιχνίδι τελείωσε. Χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία». Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της Eurogroup (της ομάδας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τα άκουσε (αλήθεια, τα άκουσε;) ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Του τα 'πε ένα χεράκι και ο κ. Χοακίν Αλμούνια, ο αρμόδιος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Ανησυχούμε για τις στατιστικές διαφορές που μας εμφανίζετε κάθε φορά. Χρειάζεται κατά βάθος εξέταση. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Υπάρχει και πιο απλή «μετάφραση» των λεγομένων των δυο αξιωματούχων της Ε.Ε., σε περίπτωση που δεν καταλάβαμε καλά τα όσα ευγενικά και πολιτισμένα μας είπαν. Αυτή η «άλλη γραφή» λέει: «Είστε απατεώνες. Κλέφτες και ψεύτες. Και πάντοτε ασυνεπείς σε κάθε σας υποχρέωση. Έχετε συνεχώς απαιτήσεις. Πάντοτε με το χέρι απλωμένο, και με ύφος αιδοίου κλαμένου, βγαλμένου θαρρείς από έργο της σύγχρονης τραγωδίας σας, να ζητάτε όλο και περισσότερα. Όλοι το κάνουν, αλλά κάτι επιστρέφουν πάντα. Εσείς, τίποτα ποτέ. Έρχεστε πάντοτε εδώ με ύφος δουλοπρεπές - έχουν να λένε όλες μας οι υπηρεσίες για τις επικύψεις και τα γλειψίματα όλων των Ελλήνων officials. Έρχεστε φορτωμένοι με ψέματα και υποσχέσεις. "Έχουμε περάσει νόμο. Έχουμε λάβει νέα μέτρα, σκληρά. Θα μειωθεί το έλλειμμα. Θα περιορίσουμε τις δαπάνες. Θα ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη και τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Θα ανοίξουμε τις δουλειές. Θα κλείσουμε τις χωματερές. Θα, θα, θα...".

Πειράξατε τους αριθμούς για να μπείτε στην ΟΝΕ. Κάναμε τα στραβά μάτια και είπαμε εντάξει - άλλωστε, δεν ήσασταν και οι μόνοι που περάσατε τις εξετάσεις με σκονάκι. Είστε οι μόνοι, όμως, που μετατρέψατε την παρανομία σε... κεκτημένο. Συνεχίσατε να λέτε ψέματα. Συνεχίσατε, οι αρμόδιες υπηρεσίες σας, ο ΟΔΔΕ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Ελλείμματος), το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και ένας θεός ξέρει ποιες και πόσες άλλες, να δίνετε ψεύτικα στατιστικά στοιχεία, και με βάση αυτά να διεκδικείτε δάφνες για τις μέχρι εκεί προσπάθειές σας, νέα χρονικά περιθώρια για να πιάσετε, τάχα, τον στόχο, και κάποια οικονομική ενίσχυση από πάνω για το "μπράβο".

Δεν πάει άλλο με σας, παλικαράκια. Τελείωσε το πάρτι. Δεν μπορεί να πληρώνουν όλοι οι άλλοι για να γλεντάτε εσείς. Δεν μπορεί να έχουν άδικο οι χιλιάδες, μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι ξένοι επιχειρηματίες που άνοιξαν δουλειές με την Ελλάδα, ή στην Ελλάδα, και έφυγαν κακήν κακώς λέγοντας "δεν μπορούμε να δουλέψουμε μ' αυτούς τους απατεώνες", και δίκιο να έχετε, μόνο εσείς που προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η χώρα σας είναι παράδεισος για επενδύσεις. Πείτε μας πόσες και ποιες έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια, και παραμένουν εκεί; Ή μάλλον, μη μας πείτε. Γιατί θα τα πείτε όπως θέλετε εσείς, και δεν θα σας πιστέψουμε. Έχετε χάσει την όποια αξιοπιστία είχατε. Υπάρχουν κι άλλες χώρες που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αλλά έχουν συγκεκριμένα αιτήματα. Υπερασπίζονται το συμφέρον τους, και το κάνουν με σκληρές διαπραγματεύσεις, αλλά με ανοιχτά χαρτιά - κάποτε και ολίγον εκβιαστικά. Είναι, κυρίως, οι νέες χώρες που, μεταξύ μας, ούτε καν έχουν πλησιάσει τα οικονομικά πακέτα που έχετε πάρει εσείς. Τις ατελείωτες κοινοτικές επιδοτήσεις, για τις οποίες ουδέποτε λάβαμε αξιόπιστα στοιχεία για την αξιοποίησή τους. Μάθαμε, φερ' ειπείν, για έναν κύριο που έλαβε πολύ σημαντικό ποσό για να κάνει ειδικά, επιδοτούμενα σεμινάρια σε αγρότες για νέες καλλιέργειες, και ενώ μια από τις προδιαγραφές ήταν ότι θα είχε ένα δίκτυο τουλάχιστον 20 συνεργατών-επιστημόνων για τα σεμινάρια αυτά, εκείνος τα έκανε μόνος του μαζί με 3 άσχετους κολλητούς του.

Τα λεφτά τα πήρε βεβαίως από μας, και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που μας προσκόμισε από τις αρμόδιες, υποτίθεται, ελληνικές Αρχές ήταν για τα πανηγύρια. Ακόμα γελάνε εδώ, στους διαδρόμους της Κομισιόν, με τον φάκελο του συγκεκριμένου "καθηγητή", που υποτίθεται πως έκανε 100 σεμινάρια, όπως ζητούσαμε, αλλά έκανε μόνο 10, όπως μάθαμε από δικές μας, πολύ πιο αξιόπιστες πηγές. Θέλετε να σας πούμε κι άλλα; Πόσα πρόστιμα πληρώνετε; Πόσοι φάκελοι βρίσκονται στο στάδιο διευρεύνησης; Πόσες υποθέσεις απάτης έχουν φτάσει στα δικαστήρια; Η τακτική σας, όλων όσοι κυβερνήσατε ως τώρα και "παίξατε" με τα στατιστικά σας στοιχεία, έχει δημιουργήσει μια πολύ άσχημη εικόνα και ένα πολύ βαρύ κλίμα για τη χώρα σας. Με ποιο πρόσωπο, άραγε, αντικρίζετε τους συμπολίτες σας, που δικαίως αισθάνονται πως με τα ψέματα, τις κλεψιές και τις απάτες σας τους έχετε εκθέσει. Δεν μιλάμε για εκείνους τους πολίτες που σκέφτονται και ενεργούν σαν και σας, πλαγίως, αλλά εκείνους που ακόμα θέλουν να πιστεύουν πώς η χώρα τους είναι μια σύγχρονη και πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα».

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ