ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
 - 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
 - 1 σφηνάκι κονιάκ
 - 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
 - 5 κ.σ. σκόνη κακάο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ και τη σκόνη κακάο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
 - Σε λεκάνη σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα Πτι Μπερ και αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα.
 - Ανακατεύουμε, το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
 - Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για 2 ώρες, μετά κόβουμε ροδέλες και σερβίρουμε.
 - Tip: Γαρνίρουμε με σκόνη κακάο ή ρευστή σάλτσα σοκολάτας ή αμύγδαλα κροκάν ή μπορούμε να πασπαλίσουμε με τρούφα.
 - Μόλις βγάλουμε το μωσαϊκό από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 5-7 λεπτά πριν το κόψουμε για να μαλακώσει το βούτυρο και να χαρίσει τα αρώματά του.
 
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
 