Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας ενημερώσω, πριν φτάσει στις εφημερίδες, ότι πρόκειται να μπω στο νοσοκομείο για να χειρουργηθώ στην καρδιά... Είναι πολύ "καινούργια" και χρειάζεται επισκευή η βαλβίδα διαρροής, η οποία λειτουργεί με ένα σύστημα σύνδεσης, χωρίς να χρειαστεί να γίνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, έτσι ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Όποια προσευχή σάς βρίσκεται διαθέσιμη είναι καλοδεχούμενη. Θα σας ενημερώσω μόλις όλα τελειώσουν. Σας αγαπώ, Ελίζαμπεθ».

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ανοίγει κυριολεκτικά την καρδιά της στους πιστούς της στο Twitter.

«Όλα αλλάζουν. Όμως, επί το χείρον... Εκεί που λουλούδιαζαν το τσιμπούσι, η φιλία και η γκάβλα, φυτεύουν ίντερνετ. Είμαι κυνηγός ρωμαλέων καταστάσεων. Πώς να τη βρω με τα παιδιά φασόν, με τις ρεπλίκες;».

Ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης για τη μαραμένη γενιά της οθόνης.

«Όταν έναν άνθρωπο τον βλέπετε τόσα χρόνια, μπορείτε να τον βαρεθείτε. Κι εγώ με βαρέθηκα».

Μια αιωνιότητα και μια ημέρα. Κι όμως, δεν είναι ο Κώστας, είναι η Αλέκα (στον Περισσό, όμως, ο χρόνος είναι αγγελοπουλικό μέγεθος).

«Τις γυναίκες τις ξέρω. Γίνονται μάνες, κι αυτό το προτέρημα τις καθιστά πιο προνομιούχες από 'μας. Είναι πιο δυνατά ζώα και με πιο κρυφές εμπειρίες. Κρυφά βιώματα, εσωτερικά. Μόνο που δεν ξέρουν να τα κάνουν ποιήματα. Δεν μ' αρέσει, λοιπόν, το παραμύθι περί ευαισθησίας. Αν ήταν πιο ευαίσθητες, θα είχαμε σπουδαίες ποιήτριες. Πού 'ν' τες; Με μια Σαπφώ, μια Αχμάτοβα και μια Σίλβια Πλαθ γίνεται δουλειά;».

Περί γυναικών, λογικής κι ευαισθησίας, ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης.

«Πώς θα μπορέσει μια κυβέρνηση να μεταρρυθμίσει το κράτος, όταν το σύστημα χαρακτηρίζεται σε κάθε επίπεδο από προμήθειες και κεκτημένα δικαιώματα; Πώς θα μπορέσει ο νέος πρωθυπουργός να "καθαρίσει" την κυβέρνηση και να τονώσει την οικονομία χωρίς να ταΐσει το κτήνος που προσπαθεί να δαμάσει;».

Εύλογες απορίες από τον «Γκάρντιαν» για τα εμπόδια στον δρόμο του Γιώργου.

«Είναι ένας καημένος τρελός, που δεν καταλαβαίνει πλέον τίποτα. Απλώς δεν είναι έξυπνος. Νομίζει ότι είναι καλύτερος από τους άλλους, αλλά δεν είναι. Η Ιταλία είναι απλώς ανυπόφορη. Ίσως εγκατασταθώ στη Ζυρίχη, στο Βερολίνο ή κάπου αλλού στη Γερμανία».

Εναντίον του Σίλβιο με βαριές κουβέντες και η τραγουδίστρια και ηθοποιός Μίλβα.

«Τίποτα δεν επιτρέπεται να γραφτεί από δημοσιογράφους και παρουσιαστές που δεν λέγεται στον αέρα».

Το BBC Trust -το Ανώτατο Διοικητικό Όργανο του βρετανικού οργανισμού- εκδίδει «ντιρεκτίβα» σχετικά με το τι μπορεί ένας δημοσιογράφος του BBC να ανεβάζει στο ίντερνετ.

«Έφθασε η στιγμή να δούμε συνολικά το ζήτημα του πολιτικού όρκου. Δεν είμαστε Ιράν, ούτε έχουμε θεοκρατικό καθεστώς. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να αποδείξει η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι εννοεί τα όσα εξαγγέλλει για προοδευτικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Να προχωρήσει στην κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και στον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους».

Ο αναγεννημένος Αλέξης της Κουμουνδούρου βάζει δύσκολα στον Γιώργο Παπανδρέου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ