Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Δεν έχω νιώσει ποτέ ερωτικά για μια γυναίκα... αλλά είμαι ανοιχτή σε αυτό. Αν έρθει στη ζωή μου, θα το καλοδεχτώ. Δεν έχω ταμπού τύπου “είμαι πάρα πολύ στρέιτ για να δοκιμάσω”».

Μάζευε και ας είναι ρώγες… Η Άννα Βίσση ανοιχτή σε προκλήσεις στα 52 της.

«Η εκλογή του ίσως να συμβολίζει την εύκολη ζωή. Σε όλους αρέσει να ταυτίζονται με κάποιον που έχει δέκα βίλες και δυο προσωπικά αεροπλάνα. Ίσως να τροφοδοτούν με αυτό τον τρόπο μια ντισνεϊκή ψευδαίσθηση ευζωίας».

Ο Ιταλός συγγραφέας Αντόνιο Ταμπούκι προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο «Σίλβιο».

«Το ελληνικό κράτος, αντί να λέει “φέρτε μας πίσω τα Ελγίνεια”, θα έπρεπε να λέει "ως ελληνικό κράτος είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τις αρχαιότητές μας, όπου και αν βρίσκονται”. Την ανακαίνιση της αίθουσας της Αφροδίτης της Μήλου στο Λούβρο τη χρηματοδότησε η ιαπωνική τηλεόραση. Εχουμε τη μικρονοϊκή πολιτική της ελληνικής νομαρχίας: όλα να γίνονται “εντός των συνόρων μας”».

Ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος για τον αγοραφοβικό ελληνισμό.

«O Κωσταντίνος Ρήγος κάνει τον “Τιτανικό” στο Εθνικό με τα χρήματα των πολιτών και συνεργάζεται με την Πέγκυ Ζήνα, και εκθειάζουμε πώς μπορεί να τα κάνει και τα δύο. Τι λέτε ρε παιδιά, σοβαρά; Αν το έκανε οποιοσδήποτε άλλος, εκτός παρέας, θα τον χέζανε ή όχι;».

Κάπου έχει τα δίκια του ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος (έχοντας βέβαια παραδώσει στη λήθη τα ‘80s της βιντεοκασέτας και δημιουργίες όπως Πολιτσμάνα του σαματά η μάνα και Ο σοφέρ και το μανούλι).

«Οι φωτογραφίες δείχνουν βασανιστήρια, κακοποιήσεις και κάθε είδους άσεμνες πράξεις... Είναι φοβερό, αρκεστείτε στο λόγο μου... οι συνέπειες από τη δημοσίευση θα ήταν πολύ οδυνηρές για τα στρατεύματά μας που θα ετίθεντο σε κίνδυνο... Και η απλή περιγραφή των εικόνων αυτών είναι φρικιαστική, πιστέψτε με».

Ο Αμερικανός στρατηγός Αντόνιο Ταγκούμπα, που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση με τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκράιμπ, εξηγεί γιατί η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών απαγορεύτηκε από τον Ομπάμα.

«Αυτοί που δουλεύουν για το κόμμα, πριν απ’ όλα δεν κάνουν ένα επάγγελμα, εθελοντικά έρχονται. Αλίμονό μας αν συνδέσουμε την προσφορά μας στο κόμμα με την επαγγελματική αποκατάσταση».

Υπάλληλοι χωρίς σύνορα. Η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα σε δημοσιογράφο που ρώτησε γιατί δεν δίνει στους υπαλλήλους του κόμματος τον ελάχιστο μισθό των 1.400 ευρώ που ζητά για τους εργαζομένους.

«Ο Κώστας Καραμανλής, όπως ο εραστής που βλέπει τα ψωμιά του να ‘χουν σχεδόν φαγωθεί, κάνει το μόνο δυνατό: χαμογελάει με προσποιητή αυτοπεποίθηση και υπενθυμίζει τις παλιότερες, ευτυχισμένες στιγμές...».

Το ύψος των περιστάσεων. Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης για τον πρωθυπουργό που κουράστηκε νωρίς.

«Πλάι πλάι κάθονταν και ούτε στιγμή δεν γύρισε ο ένας να κοιτάξει το πρόσωπο του άλλου. Τι τελετουργική εικόνα! Στέκονταν απέναντι στους δημοσιογράφους και απαντούσαν σαν να απαντούσαν οι προτομές τους».

Η θανάσιμη μοναξιά του debate από τον Διονύση Σαββόπουλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ