Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Ο Τσίπρας το έχει χάσει το παιχνίδι. Είναι μεγάλη απογοήτευση για τους πολίτες, που πίστεψαν ότι ένας νέος άνθρωπος με φρέσκια διάθεση θα κάνει τη διαφορά. Δεν την έκανε, μιας και ήταν προϊόν του κομματικού σωλήνα!».

Το trendy με trendy χτυπιέται. Δεν του έφταναν οι παραδοσιακοί εχθροί του Αλέξη, του προέκυψε από το πουθενά και ο Κωνσταντίνος -Γιουγκερμαν- Μαρκουλάκης.

«Τα ΜΜΕ έχουν πελώρια ευθύνη, γιατί συχνά προβάλλουν εκπομπές ρατσιστικότατου περιεχομένου. Ξεχάσαμε πως, αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες να χτίσουν όλα αυτά τα στάδια, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν έχουμε την παραμικρή μνήμη. Μας έχουν φερθεί άσχημα έξω, δεν επιτρέπεται να κάνουμε το ίδιο πράγμα εδώ».

Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης για τη ρηχή μνήμη των Ελλήνων.

«Είμαι από τα παιδιά της γενιάς του ‘50. Μετά τον Εμφύλιο. Πολλές οι απώλειες του ανδρικού πληθυσμού. Γυναίκες με μεγάλωσαν, γυναίκες με φρόντισαν... Φανταστείτε πόσο καλά, παρά τις στερήσεις τους, μας ταΐσανε, που η γενιά η δική μου ήταν κατά επτά πόντους μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Εννοώ στο ύψος. Το πιστεύω και γι’ αυτό στις ταινίες μου το δείχνω. Οι γυναίκες είναι πιο δυνατές και πιο σπουδαίες από τους άντρες. Γι’ αυτό τώρα, ύστερα από είκοσι χρόνια, οι αναμνήσεις μου εξακολουθούν να κατοικούνται από όλες αυτές που συνεργάστηκαν μαζί μου. Τις λατρεύω»!

Η Πέπη, η Λούση, η Μπομ και τ’ άλλα κορίτσια. Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ υμνεί τις γυναίκες της ζωής του.

«Το να ασχολείσαι με την τέχνη σημαίνει να επιχειρείς πράγματα τα οποία δεν ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις. Προτιμώ να είναι κανείς υπέρμετρα φιλόδοξος και να αποτυγχάνει από το να μην έχει καμιά απολύτως φιλοδοξία και να συμβιβάζεται με τη μετριότητά του».

Η υπέροχη τεχνική της αποτυχίας από το σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.

«Σκατά... Είναι ο μόνος με καθαρά χέρια στην Αθήνα. Εκείνος που θα έπρεπε να προφυλακιστεί είναι ο Χριστοφοράκος».

Ξέρει πολλά τελικά ο πρώην μάνατζερ της Siemens Ράϊνχαρτ Σίκατσεκ, που φωνάζει, σύμφωνα με το «Βήμα», από το Μόναχο μετά την προφυλάκιση του πρώην στενού συνεργάτη του Πρόδρομου Μαυρίδη.

«Οποιαδήποτε ενέργεια, θωπεία ή στάση που ενεργοποιεί τη στύση επιτρέπεται και είναι αρεστή στον Κύριο».

Έχει κι ο Ύψιστος τις αδυναμίες του. Ο φραγκισκανός μοναχός Κσαβέρι Κνοτζ στο βιβλίο του Σεξ για συζύγους που αγαπούν το Θεό, το οποίο έχει εγκριθεί από την Καθολική Εκκλησία της Πολωνίας.

«Μας ζήτησε τα χαρτιά μας. Ο φίλος μου είχε τις σελίδες του Κορανίου τυλιγμένες σε κάτι άλλα χαρτιά. Αυτό ίσως φάνηκε ύποπτο στον αστυνομικό που το πήρε από τα χέρια του, το έσκισε, και στη συνέχεια το ποδοπάτησε. Ο φίλος μου, που δεν ξέρει καλά ελληνικά, του έλεγε “Κοράν, Κοράν” και του έδειχνε και την εκκλησία για να καταλάβει πως αυτό που έσκιζε ήταν κάτι ιερό. Εκείνος, όμως, άρχισε να βρίζει τους μουσουλμάνους, ενώ ο συνάδελφός του, που κατάλαβε τι ήταν, του ζητούσε να σταματήσει».

Ο Αχμέτ αλ Τζουμά, αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού που άναψε και πάλι φωτιές στην Αθήνα.

«Γεννήθηκα καθολική, βαπτίστηκα, αλλά σε όλη μου τη ζωή στήριζα τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους... Ο Πάπας παρουσίασε το προφυλακτικό σαν ένα απαγορευμένο μέσο αντισύλληψης, ενώ είναι η μοναδική προστασία από το ΑΙDS. Με τη στάση του απέναντι στον έλεγχο των γεννήσεων έχει καταστρέψει ολόκληρες χώρες στην Αφρική».

Εναντίον του Ποντίφικα, με αφορμή τις δηλώσεις του για το AIDS, και η Κάρλα Μπρούνι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ