Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Κύριε πρωθυπουργέ, για μένα είστε πάνταο πρόεδρος της καρδιάς μου, σας ευχαριστώθερμότατα που ανταποκριθήκατε στιςεκκλήσεις μου. Σήμερα θα ήθελα ναβρίσκομαι στη Μόσχα για να σας αγκαλιάσωκαι για να σας διαβεβαιώσω για την αιώνιαφιλία μου».

Αυτός που ξύπνησε τον ερωτισμόστην Μπριζίτ Μπαρντό είναι ο ΒλαντιμίρΠούτιν, ο οποίος αποφάσισε να απαγορεύσειτο κυνήγι της φώκιας.

«Ζούμε σε μια εποχή ζοφερή, μια εποχήπαρακμής και κινδυνεύουμε να ξαναπεράσουμεσε έναν καινούργιο Μεσαίωνα. Βλέπουμεανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμουςγια τη χαμένη τους ευμάρεια, αλλά κανείςδεν διαμαρτύρεται για τη χαμένη τουπνευματικότητα, την πρωτοφανή ηθικήκαι πνευματική κρίση που περνάμε».

Το πνεύμα στη σοφίτα. Οιρλανδικής καταγωγής διακεκριμένοςμεταφρασεολόγος-μεταφραστής ΝτέιβιντΚόνολι για την εποχή της ύλης.

«Ναι, πήγαμε πίτσες στουςαστυνομικούς για να τους ανεβάσουμε τοηθικό κατά τη διάρκειατης νυχτερινής βάρδιάς τους στο κέντροτης Αθήνας. Αλλά εσείς, οι δημοσιογράφοι,όλα τα παρεξηγείτε... Αυτά τα παιδιάέχουν πεσμένο ηθικό. Πρέπει να είμαστεδίπλα τους και να τους δώσουμε νακαταλάβουν ότι δεν είναι μόνα τους, ότιείμαστε κοντά τους. Μάλιστα, σκέφτομαι...μια σκέψη κάνω, το Πάσχα να βρεθώ κοντάστα ΜΑΤ και να σουβλίσω μαζί τους αρνιά».

Πίτσες μπλέ...Υπάρχει σχέδιο και στην αστυνομία,τοαναλύει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«O Παλαιοκώστας, όταν τονσυνέλαβαν πριν από την τελευταίααπόδραση, δεν τον είδα ούτε να διαμαρτύρεταιούτε να μαζεύουν διάφοροι υπογραφές.Είπε απλώς "χάσαμε". Κι όταν πιάνουνκάποιον να έχει κατεβάσει μια βιτρίνα,το πρώτο που κάνουν είναι να μαζέψουνυπογραφές για να τον αφήσουν. Διότιαπλώς πέρναγε και ο αέρας φύσηξε τηντζαμαρία κ.λπ. Ενώ ο Παλαιοκώστας μεαξιοπρέπεια είπε "χάσαμε"».

Ο συγγραφέας Δημήτρης Νόλλας για τηδιαφορά μεταξύ θάρρους και θράσους.

«Κατάλαβα την κρίση όταν είδα ότι οκόσμος τρώει όλα τα φιστίκια στο τραπέζι».

Επιχειρηματίας της νύχτας δίνει τοδικό του ορισμό στην οικονομική κρίση.

«Διάβασα ότι ο φαλλός ήταν ένα ελληνικόσύμβολο της τύχης. Έφτιαχναν απομιμήσεις,τις κρεμούσαν στην εξώπορτα. Διασκέδασατόσο δημιουργώντας μπλούζες καισχεδιάζοντας ένα φαλλό, που τον έβαψαμπλε...».

Η αναρχική του στυλΒίβιεν Γουέστγουντ μαθαίνει καιεμπνέεται.

«Ο υπουργός έφυγε γιατίέπρεπε να υποδεχτεί τη νομπελίστα κυρίαΚρούγκμαν, με την οποία είχαν συνάντησημαζί με τον πρωθυπουργό...Η κυρία Κρούγκμαν είναι μια σημαντικήοικονομολόγος και ήρθε στη χώρα μας γιανα δώσει μια διάλεξη».

Ο ανίδεος ΠολΚρούγκμαν είναι ο πιο διάσημος σύγχρονοςοικονομολόγος και νομπελίστας. ΟΑθανάσιος Μπούρας, που μπερδεύει τοφύλο του, είναι υφυπουργός Οικονομίαςκαι έχει αναλάβει να μας βγάλει από τηνκρίση!

«Ο Καρατζαφέρης είχε ένα πρακτορείοπου έκανε τσόντες και εκμεταλλευόταντσόντες».

Τι μαθαίνει κανείς από τονΚακαουνάκη (τελικά το χέρι-χέρι έχειδιάφορους συμβολισμούς).

«Καθόλου δεν συμφώνησα με την αγορά...Του είπα στα μούτρα του ότι αυτό το φύλλοτυπώνει σκουπίδια και ότι εισβάλλειαπρόσκλητο στην ιδιωτική ζωή των πολιτών.Κι εκείνος μου απάντησε: "Βρε μαμά, πολύκόσμου οι ζωές είναι απολύτως άδειεςκαι κάτι πρέπει να διαβάσει..."».

Η μαμά ξέρει καλύτερα... Η 100ετών μητέρα του μεγιστάνα των mediaΡούπερτ Μέρντοχ για την αγορά από τογιο της τής σκανδαλοθηρικής εφημερίδας«News of theWorld».

«Πάει και με κατηγορεί γιαεξαγωγή της τρομοκρατίας: το λιγότεροπου μπορώ να πω είναι ότι είναι έναςαξιολύπητος αδαής, θα πρέπει να διαβάσεικαι να μελετήσει λίγο για να καταλάβειτην πραγματικότητα».

Και πολύ κράτησαν οι γλύκες. ΟΟύγκο Τσάβες επιτίθεταιστο διάδοχο του Μπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ