Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Εγώ για το καλό της παράταξης θα δεχόμουννα αυτομαστιγωθώ στη πλατεία Συντάγματος,αν μου το ζητήσει ο Καραμανλής».

Λείπουν τέτοια θεάματα απότην πόλη. Τώρα που έφυγε το καρουσέλ, οΓιώργος Bουλγαράκηςδηλώνει έτοιμος να παρουσιάσει τονούμερό του στη μεγάλη πλατεία για ναεπέλθει η αυτοκάθαρση.

«Πριν μιλήσουν για εμάς, καλύτερα νακοιτάξουν τους εαυτούς τους. Πριν χρόνιαέσφαξαν τους... Αρμένιους, τώρα σφάζουντους Κούρδους. Όταν κατηγορούν εμάς γιαδήθεν παράνομη κατοχή ξένων εδαφών, αςδουν την παράνομη κατοχή του τουρκικούστρατού στην Βόρεια Κύπρο».

Μην ξεχνάς πόσο μου μοιάζεις...Η πληρωμένη απάντηση του αρχηγού τουισραηλινού στρατού Avi Mizrahi στις επικρίσειςτου Ερντογάν για τους βομβαρδισμούςστη Γάζα.

«Ο πραγματισμός τους είναι απερίγραπτος.Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται αυτότο ον να συνίσταται από δύο τόσο αμφίρροπαπράγματα: από ένα λάκκο πραγματισμού -βαθύ, να πέσεις μέσα και να πεθάνεις.Και ταυτόχρονα από μια αδιανόητη έξαρση,που σε φτάνει στα όρια της τρέλας. Κιόμως, οι γυναίκες πραγματικά μεγαλώνουντους άνδρες».

Άρωμα γυναίκας. ΟΣωκράτης Μάλαμας θαυμάζει το ωραίοφύλο.

«Έχω ένα ευχάριστο νέο, γιατί δεν θέλωνα γίνομαι δυσάρεστος. Σήμερα από τοπρωί σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφείακυκλοφορεί η φήμη ότι εντός των ημερών,μάλιστα μετά τη συζήτηση για τηνοικονομία, προκηρύσσονται εκλογές.Οψόμεθα. Μακάρι ο Θεός να λυπηθεί τηνΕλλάδα».

Σαν τον Παπαμιχαήλ στονΠαπαφλέσσα, ο ΘεόδωροςΠάγκαλος αναζητά τη λευτεριά.

«Θεωρώ ότι ο γάμος θεσμοθετήθηκε γιατίεξυπηρετεί την εφορία. Προσωπικά ζω μετη σύντροφό μου τα τελευταία δέκα χρόνιακαι δεν βλέπω διαφορά. Ο γάμος γεννήθηκεως τρόπος δημιουργίας δεσμών ανάμεσασε οικογένειες και φυλές, όπως και ωςτρόπος μεταφοράς κεφαλαίων. Δεν ήταν,στη σύλληψή της, ρομαντική ιδέα. Εμείςτον κάναμε ρομαντικό τα τελευταία εκατόχρόνια».

Περί γάμου και προκατάληψης ο συγγραφέαςΛουί ντε Μπερνιέρ.

«Δεν μου αρέσουν τα σύννεφα της σκόνηςπου σηκώνουν όσοι με τα δήθεν επαναστατικάποδοβολητά σκεπάζουν τις φωνές τηςπλειοψηφίας και ταράζουν τις λειτουργίεςτης πόλης».

Γκαίτε; Νίτσε; Βολταίρος;Όχι.... Ο αναμορφωτής της πόλης των ΑθηνώνΝικήτας Κακλαμάνης.

«Παρακολούθησα άλλη μια πρετεντέρειο"εξαλλότητα" (έξαλλη μεγαλειότητα) ναβρυχάται εκ του παραθύρου του, καλώνταςεπιτέλους τους πολιτικούς "να δουνδελτία" για να καταλάβουν τα πραγματικάπροβλήματα του τόπου. Άλλωστε, ανέφερεο ίδιος εμφανώς θυμωμένος, δεν είναιδυνατόν ο τόπος να "ασχολείται με τονκάθε βουλευτή που άγει και φέρει την"παρόλα" του", προκειμένου να διοχετεύσειτην "πικρία" του για τη διάψευση τωνταπεινών του φιλοδοξιών. Ο κ. Πρετεντέρηςέχει απόλυτο δίκιο! Κι εδώ θα προσθέσωεγώ ότι και ο κάθε χουλιγκάνος τωνγηπέδων, οσφυοκάμπτης και σεμνός υπηρέτηςόλων των κυβερνήσεων, δεν μπορεί ναενημερώνει την κοινή γνώμη και να θεωρείμάλιστα ότι κάνει και κάποιου είδουςπαρέμβαση».

You 're the pretender. What if I say Iwill never surrender... O Πέτρος Τατούληςσημαδεύει το όπως βλέπεις δεξιά παράθυροτου Mega.

«Σκεφτόμαστε τη δεκαετία του '80 σανμια χρυσή εποχή. Ηταν μια εποχή περίπλοκηκαι δύσκολη, παρ' όλα αυτά, με το μισθόμας μπορούσαμε να πάμε τρεις μέρεςδιακοπές. Υπάρχει μια νοσταλγία γι'αυτό που χάθηκε. Από την άλλη, η πόλη τηςΑβάνας χειροτερεύει με τα χρόνια. Είναιένας τόπος γεμάτος από αναμνήσεις πουχάνονται λίγο λίγο».

Αβάνα μπλουζ.Ο Κουβανός Λεονάρδο Παδούρα για τηνπόλη των χαμένων ονείρων.

«Θα ήταν άδικο να κλείσει η ιταλικήκυβέρνηση έναν ολόκληρο σιδηροδρομικόσταθμό εξαιτίας ενός προσβλητικούγκράφιτι στους τοίχους τους σταθμού».

Η ιταλική κυβέρνηση μελετάμέτρα κατά του Facebook,επειδή στις σελίδες του υπάρχουν γκρουπυπέρ καταδικασθέντων μελών της Μαφίαςκαι ο εκπρόσωπος του siteαπαντά έξυπνα.

«Όταν ένας πολιτικός λεει "δεν έχωτίποτα να κρύψω", συνήθως εννοεί "έχωπρολάβει να κρύψω τα πάντα"».

Ο σερ Ντέιβιντ Φροστ, οάνθρωπος που ξεσκεπασε τον Νίξον γιατη φράση που έχουμε ακούσει πολλέςφορές.

«Με εξέπληξε το πόσο απελευθερωτικό είναι. Ενώ πριν φτάσεις εκεί αισθάνεσαι φόβο και αγωνία, σαν κάτι να κρέμεται από πάνω σου, όταν πράγματι φτάσεις τα 50 λες, “Mπα! Εντάξει! Δεν ήταν και τόσο άσχημο”. Αισθάνεσαι πιο ευγνώμων για όσα έκανες».

Ο χρόνος που κυλά. Η Μισέλ Φάιφερ άνετη, συμπληρώνοντας μισό αιώνα ζωής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ