Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
Ρέντσο Πιάνο
0
«Το όνομα της περιοχήςμιλάει για όμορφη (καλή) θέα. Όμως σήμεραοι χτισμένοι όγκοι και η πυκνή δόμησηφαίνεται να έκλεψαν από την Καλλιθέααυτό το προνόμιο. Η ιδέα μας λοιπόνβασίζεται σε αυτή την επιστροφήτης κλεμμένης θέας. Θα προσπαθήσουμενα εκμεταλλευτούμε το φως που είναιτόσο ιδιαίτερο στην Αθήνα για ναδημιουργήσουμε ένα κτίριο ελαφρύ καιδιάφανο, που δεν θα επιβαρύνει το τοπίο».

Ο αρχιτέκτονας ΡέντσοΠιάνο δημιουργεί τη νέα Λυρική Σκηνή.

«Η συνάντησή μου μαζί της ήταν πιοουσιώδης από οποιαδήποτε συνάντηση στοΟβάλ Γραφείο». 

Ο Τζορτζ Μπους εξυψώνειτη σύζυγο Λόρα και απαξιώνει το προεδρικόαξίωμα.

«Ατάλαντοι,άνοστοι, άχρωμοι άνθρωποι που δεναφορούσαν κανέναν, βάφτισαν τον εαυτότους έντεχνο για να δικαιολογήσουν τηνέλλειψη απήχησης. Κι αυτό έχτισε περιοδικάκαι ραδιοφωνικούς σταθμούς και δημιούργησεέναν διαχωρισμό τύπου Μπους - "όσοιδεν είναι φίλοι μου είναι εχθροί μου".Ε, μ' αυτό δεν θέλω να 'χω καμία σχέση.Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που άλλαλένε, άλλα εννοούν κι άλλα κάνουν».

Περί ποιότητος και άλλων δαιμονίων. Οσυνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος γιατα τείχη της ποιότητας

«Τώραχάνουμε πραγματικά όσα δεν μας άξιζαν:σπίτια, αυτοκίνητα, φουσκωτά. Πράγματαπου δεν χάρηκαν ποτέ οι ιδιοκτήτες τουςγιατί έπρεπε να δουλεύουν 12 μήνες τοχρόνο για να τα συντηρούν...! Δεν φταίνεούτε τα ΜΑΤ ούτε οι αναρχικοί. Φταίει ηζωή που επιλέξαμε. Το ταπετσαρισμένομε 4x4Κολωνάκι, ένα σίχαμα. Τα Cayenneπου φεύγουν απ' την πλατεία για ναπαρκάρουν στη Σόλωνος και βλέπεις στομάτι των οδηγών την αγωνία που δενστρίβει η τζιπάρα... Και σου 'ρχεταιεμετός! Αλλά τώρα θα δουν τι σημαίνειιδιοκτησία. Θα πληρώσουν όχι το Cayenneαλλά το αυτοκίνητό ΜΟΥ, το σπίτι ΜΟΥ.Τώρα που τα χάνουν θα γίνουν δικά τους.Αυτή είναι η τραγική ειρωνεία στηνελεύθερη οικονομία που μας έταξαν».

Η ώρα της πληρωμής της δανεικήςευημερίας από τον Σταμάτη Φασουλή.

«Η συναυλία έγινε για ένα βράδυ μόνοκαι ήταν ένα δώρο για όλους τους φίλουςπου μας αγάπησαν μέσα στα χρόνια, γιατους παλιούς φαν αλλά και τους καινούργιουςφίλους, που είναι τόσο όμορφοι καιγεμάτοι ελπίδα και αγάπη. Τους στείλαμεαυτό που φτιάξαμε με όλη μας την καρδιάγια να το φυλάξουν μέσα τους. Ηταν μόνοαυτό, γι' αυτό και βγήκαμε ντυμένοιζαχαροπλάστες. Οι "Στέρεο Νόβα"δεν πρόκειται όμως να ξαναενωθούν καιδεν πρόκειται να κάνουν καμία άλλησυναυλία. Εγώ προσωπικά εκείνο το βράδυ,όταν τραγούδησα το "Μικρό Αγόρι",ένιωσα πως τους αποχαιρετούσα γιαπάντα».

Ο Κωνσταντίνος Βήτα για τηLifO συναυλίατων Στέρεο Νόβα.

«Προσωπικά δεν έχω την παραμικρήαμφιβολία για την ειλικρίνεια με τηνοποία ο Ομπάμα εκφράζει τις ιδέες του,αλλά, παρά τις ευγενείς προθέσεις του,παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα.Για παράδειγμα, πώς ένα κατεξοχήνκαταναλωτικό και σπάταλο σύστημα μπορείνα σώσει το περιβάλλον;».

Καλοπροαίρετες απορίες γιατο νέο πλανητάρχη από τον Φιντέλ Κάστρο.

«Άκουσα την Αλέκα Παπαρήγα. Τα ξέρειόλα. Μιλάει διαρκώς για τηναντιιμπεριαλιστική-αντιμονοπωλιακήπάλη. Δεν μας είπε όμως τι είναι αυτή ηπάλη και πώς γίνεται. Ο ένας βρωμάει, οάλλος είναι κατάσκοπος, άλλος οπορτουνιστής,άλλος εχθρός του λαού. Άι στην ευχήεπιτέλους».

Ο Λεωνίδας Κύρκος απηυδισμένοςαπό τη γεροντοκόρη Αριστερά.

«Όταν η Κωνσταντίνα άρχισε να ασχολείταιμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, οπροσωπάρχης την έπιασε από το αυτί καιτα μαλλιά και της έλεγε "Θα σε στείλωπίσω στη Βουλγαρία"».

Καλωσήλθες Μεσαίωνα.Η κ. Βλασία Παπαθανάση και η κ. ΒάσωΤσούνη από την Παναττική Ένωση Καθαριστριώνκαι Οικιακού Προσωπικού αποφάσισαν ναμιλήσουν για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ