Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα με τα βυζαντινάκοστούμια κι αυτά της Ελληνικής Επανάστασης που έκανε η Κοκοσαλάκη ήτανπολύ σικ και η Θεοδώρα ή η Μπουμπουλίνα που είχα κάνει πέντε χρόνιαπριν με τη Φωτεινή Δήμου, που είναι μεγαλύτερη σκηνογράφος από τηνΚοκοσαλάκη, ήταν μπανάλ;».

Η Μιμή Ντενίση θέτει ερωτήματα στην «Ελευθεροτυπία», προσπερνώντας το γεγονός ότι το πρόβλημα δεν ήταν στο σκηνικό.

«Υπάρχει μόνο μία Μπάτμαν στον κόσμο αυτό. Χωρίς να μας ρωτήσουν οι Αμερικανοί παραγωγοί της σειράς των φιλμ πήραν το όνομα της περιοχής μας».

Ο δήμαρχος της πόλης Μπάτμαν Xουσεΐν Kαλκάν στην ανατολική Τουρκία προχωρά σε αγωγή κατά των παραγωγών της ταινίας Batman και εξηγεί γιατί.

«Τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος με ιστορία και δεν συνοψίζεται σε κάποιες πέτρες ή σε κάποιους αναμμένους κάδους που δείχνουν οι τηλεοράσεις 8 ώρες την ημέρα. Εδώ για 30 χρόνια έδρασε ένα κίνημα αντίστασης και δημιούργησε μια ελευθεριακή ρωγμή στην κοινωνία. Ο αναρχισμός πάντως για κάποιους έχει καταντήσει συνώνυμο του καίω ένα αυτοκίνητο ή πλακώνω κάποιον επειδή δεν μου αρέσουν οι απόψεις του».

Ο συνήθης ύποπτος Επαμεινώνδας Σκυφτούλης για την παρεξηγημένη συνοικία.

«Μετά το θάνατο του Γιώργου Λαζάνη μπήκε τελεία. Ο κύκλος έκλεισε. Η ιστορία τελείωσε. Τώρα είναι η φάση να μπουν νέες βάσεις για ένα Θέατρο Τέχνης του μέλλοντος. Κανείς μας δεν είναι Κουν - ούτε καν ανθυπο-Κουν».

Η ηθοποιός Ρένη Πιττακή ρίχνει οριστικά την αυλαία, μιλώντας στα «ΝΕΑ».

«Υπάρχει ένα πρότυπο δημοσιογραφίας. Να χαμογελάς στα φλας, να κάνεις παρέα με ισχυρούς, να μετέχεις σε μεγάλα events που στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Να συμπεριφέρεσαι δηλαδή σαν υποψήφιος βουλευτής».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στα «ΝΕΑ» για τους δημοσιογράφους οι οποίοι παριστά νουν τη λύση, αλλά είναι μέρος του προβλήματος.

«Εγώ γεννήθηκα το 1970 και δεν έζησα τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τώρα όμως, με αυτή την ιστορία, κατάλαβα καλά πώς ένιωθαν οι άνθρωποι εκεί μέσα!».

Το πολυτεχνείο ζει στα Βλάχικα. Άσυλο είναι το τζίπ του καρβέλα και η Αnnita Πάνια αναλαμβάνει την Αντίσταση.

«Υπάρχει μόνο κομματισμός.Τα κόμματα επιλέγουν ένα κομματικό στέλεχος, του δίνουν μια ιδιότητα, χωρίς καμία αξιοκρατική αξιολόγηση, κι αυτό καταλήγει να γίνεται πρωταγωνιστής ενός σκανδάλου».

Η αξιοκρατία δεν μένει εδώ. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος για το σύστημα αξιών στα δημόσια πράγματα.

«Τρελάθηκα... πληγώθηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έκανε κάτι τέτοιο. Κοίταξα στην οθόνη του υπολογιστή και είδα το άβατάρ του να το κάνει με ένα θηλυκό άβαταρ».

Έχετε πήδημα στον υπολογιστή σας. Η 28χρονη Βρετανίδα Έιμι Τέιλορ χωρίζει το σύζυγό της επειδή την απάτησε εικονικά στο second life.

«Ήταν ενδιαφέρον να τον βλέπεις να ανεβαίνει στα υπνοδωμάτια. Ήθελε να δει με κάθε λεπτομέρεια πού θα κοιμούνται οι δυο του κόρες. Πραγματικά θα δώσει ένα οικογενειακό τόνο στο Λευκό Οίκο. Ελπίζω να έκανα το ίδιο με τη Λώρα».

Ο Τζορτζ Μπους μόλις έχει ξεναγήσει στο Λευκό Οίκο τον επόμενο ένοικό του.

«Το ανακάτεμα των πολιτισμών είναι κάτι που πρέπει να γίνεταιαποδεκτό με χαρά. Στο τέλος εμπλουτίζονται όλα τα μέρη. Το βλέπουμεπαντού: το ανακάτεμα διαφορετικών πολιτισμών εμπλουτίζει τη ζωή τωνπόλεων».

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι στο περιοδικό «Le Point» για τα χρώματα της πόλης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ