Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
0
Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος: στο έμπα κυριαρχεί μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο από χρησιμοποιημένες σανίδες βαρελιών στα οποία ωριμάζει η φέτα και οι μεταλλικές στεφάνες των βαρελιών έδωσαν ιδέα για τα φωτιστικά...

Η ιστορία του τυροκομείου της οικογένειας Κωσταρέλου κρατάει από το 1937, στα Μεσόγεια, όταν ο παππούς ξεκίνησε να φτιάχνει τυριά και γαλακτοκομικά και να τα σερβίρει στο ταβερνάκι του στην πλατεία του Μαρκόπουλου. Τα χρόνια κύλησαν και σήμερα η τρίτη γενιά συνεχίζει την παραγωγή με πάθος και φρέσκες ιδέες στο «Τυροκομείο Κωσταρέλου», στην καρδιά του Κολωνακίου, ένα όμορφο παντοπωλείο που συνδυάζει προϊόντα από όλη την Ελλάδα με μια μεγάλη ποικιλία σε σάντουιτς και καφέ. Στην είσοδο σε υποδέχονται λίγα τραπέζια όπου μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις κάποιο λαχταριστό σάντουιτς.

Καθισμένοι συντροφιά με τον Κυριάκο Κωσταρέλο συζητάμε για το καινούργιο τους κατάστημα και κάπου στην κουβέντα μπλέκουν και οι παιδικές αναμνήσεις του. «Μεγάλωσα μέσα στο τυροκομείο του πατέρα μου και γνωρίζω όλα τα στάδια της παραγωγής» λέει ο Κυριάκος, που έχει κάνει σπουδές Οικονομικών. Οι παραδοσιακές συνταγές επιμένουν να εμπνέουν: «Φτιάχνουμε με τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής το πινακωτύρι, από αιγοπρόβειο γάλα, με μαλακή υφή, που λιώνει όμορφα όταν ψηθεί» εξηγεί ο Κυριάκος Κωσταρέλος. Του λόγου του το αληθές διαπιστώνουμε όταν έρχεται στο τραπέζι ένα όμορφα ψημένο σάντουιτς που συνδυάζει το κασέρι Μουζακίου με το πινακωτύρι και πέστο ρόκας, σε φέτες ψωμιού σταρένιου και ολικής άλεσης με ελαιόλαδο (€5,80). Κοιτάζοντας προσεχτικά το μικρό μενού με τις λιμπιστικές προτάσεις για κρύα και ζεστά σάντουιτς με σαλάτες και πλατό αλλαντικών και τυριών, είναι δύσκολο να διαλέξεις. Τα θέλεις όλα.

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Το Τυροκομείο Κωσταρέλου είναι ένα φροντισμένο μαγαζί που σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμη και να το πάρεις μαζί σου...

Το γευστικό παιχνίδι των συνδυασμών σε μοναδικές συνταγές έχει επιμεληθεί σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος. Το κατίκι συναντά τον καπνισμένο σε ξύλα οξιάς σολομό πάνω σε μαύρο ψωμί φτιαγμένο με προζύμι, που συνοδεύεται από μους παντζάρι και διάφανες ροδέλες ραπανάκι (€7,80). Ωραία εμφάνιση και φινετσάτη γεύση. Η μαλακή φέτα συνδυάζεται με ψητά μανιτάρια, μπέικον και μαγιονέζα τρούφας μέσα σε φέτες ψωμιού σταρένιου και ολικής άλεσης με ελαιόλαδο (€5,40). Το παιχνίδι των υφών και των γεύσεων είναι ισορροπημένο και απόλυτα απολαυστικό. Το ντιπ με χούμους από φασόλια Καστοριάς με γιαούρτι και δυόσμο (€4,50) είναι άπαιχτο.

Υπάρχει ποιότητα σε ό,τι κι αν δοκιμάσεις. «Η βαρελίσια φέτα 12 μηνών ωρίμανσης έχει βγάλει εκπληκτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά» λέει με καμάρι ο Κυριάκος για το νέο του «απόκτημα» και προσθέτει: «Δεν υπάρχει αλλού, γιατί η ωρίμαση έχει κόστος. Το παλαιωμένο τυρί υποδεικνύει την ποιότητα παραγωγής». Τις γευστικές προτάσεις μπορείς να τις συνοδεύσεις με ελληνικά κρασιά και μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες σε προσιτές τιμές. Ο χώρος είναι όμορφα φτιαγμένος: στο έμπα κυριαρχεί μια ξύλινη κατασκευή στον τοίχο από χρησιμοποιημένες σανίδες βαρελιών στα οποία ωριμάζει η φέτα και οι μεταλλικές στεφάνες των βαρελιών έδωσαν ιδέα για τα φωτιστικά. Στο βάθος έχει στηθεί το ντελικατέσεν, με ράφια όπου φιγουράρουν προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα, από δημητριακά, ρύζια, βότανα, έως παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού και σάλτσες. Τα ψυγεία ξεχειλίζουν από τα τυριά του τυροκομείου και καταπληκτικό είναι το κατσικίσιο γιαούρτι σακούλας καθώς και το καινούργιο αρωματικό τυρί μαεστύρι σε κεφαλάκια των 150 γρ. με μπαχαρικά και θρούμπι. Θα σταθείς οπωσδήποτε και στις βιτρίνες με τα αλλαντικά, τα αλίπαστα και τα καπνιστά ψάρια. Το Τυροκομείο Κωσταρέλου είναι ένα φροντισμένο μαγαζί που σου δίνει τη δυνατότητα να πιεις τον καφέ σου, να απολαύσεις το πρωινό ή ένα ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμη και να το πάρεις μαζί σου.

Στο Τυροκομείο Κωσταρέλου θα φας εκπληκτικά σάντουιτς με προϊόντα από όλη την Ελλάδα Facebook Twitter
Στην είσοδο σε υποδέχονται λίγα τραπέζια όπου μπορείς να πάρεις θέση για να πιεις τον καφέ σου ή να απολαύσεις κάποιο λαχταριστό σάντουιτς...

☛ Τυροκομείο Κωσταρέλου, Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7215972

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ