Το Μαρούσι ανήκει στα λεγόμενα βόρεια προάστια, αλλά ο κόσμος του είναι άνετος, χωρίς τον κοινωνικό σνομπισμό που συναντάς σε άλλες περιοχές στα βόρεια.
Το Μαρούσι ανήκει στα λεγόμενα βόρεια προάστια, αλλά ο κόσμος του είναι άνετος, χωρίς τον κοινωνικό σνομπισμό που συναντάς σε άλλες περιοχές στα βόρεια.

 

  • Τα τελευταία χρόνια μένω στο Μαρούσι και έχω ένα κατάστημα ταχυδακτυλουργίας απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό, το Streetmagic Store Athens. Η γειτονιά μου είναι κυρίως πολυκατοικίες και μονοκατοικίες, με καφέ, μπακάλικα, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία και λοιπά εμπορικά μαγαζιά, αλλά και μια πλατεία με παιδική χαρά, δίπλα στον σταθμό.

 

  • Επέλεξα το Μαρούσι αρχικά, γιατί εκεί θα άνοιγα την επιχείρησή μου – εκείνη την εποχή το Μαρούσι ήταν ένα πολύ καλό εμπορικό κέντρο. Στην πορεία ανακάλυψα ότι πρόκειται για μια πολύ δυναμική και ζωντανή γειτονιά, με πολλές ζεστές γωνιές που περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Στο Μαρούσι μπορείς να βρεις και να κάνεις τα πάντα.

 

  • Η γειτονιά μου έχει ως κέντρο της τον Ηλεκτρικό Σταθμό, άρα καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για μια πολυπολιτισμική γειτονιά, με πολυκοσμία, θόρυβο αλλά και πολλές παραλλαγές σε χρώματα. Μου αρέσουν οι γειτονιές που είναι γεμάτες ζωντάνια. Το Μαρούσι ανήκει στα λεγόμενα βόρεια προάστια, αλλά ο κόσμος του είναι άνετος, χωρίς τον κοινωνικό σνομπισμό που συναντάς σε άλλες περιοχές στα βόρεια.

 

Τα παλιά αρχοντικά, οι μεγάλοι, δίχως κίνηση δρόμοι, οι ανθισμένες πορτοκαλιές και τα γιασεμιά είναι πλέον μια ανάμνηση των λίγων που νοσταλγούν μια βόλτα στο παλιό καλό «Αμαρούσιον».

 

  • Μια όμορφη βόλτα με τα πόδια είναι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο, περπατώντας παράλληλα με τις γραμμές. Μια διαδρομή urban που χαρακτηρίζεται από μικρές ομορφιές, κρυμμένους κήπους, ξεχασμένες αλάνες που δεν έχουν γίνει ακόμη τσιμέντο.

 

  • Συνήθως προτιμώ να ψωνίζω από τα μικρά μαγαζιά και όχι από τις μεγάλες αλυσίδες. Νιώθεις πια την αγωνία των μικρών καταστημάτων να επιβιώσουν και πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να μην κλείσουν. Μην ξεχάσετε να πάρετε ζαμπονοκασερόπιτα από την «Κόνιτσα»! Στο Μαρούσι μπορείς να βρεις ό,τι θέλει η ψυχή σου. Προσωπικό μου αγαπημένο είναι ένα μαγαζί αποκλειστικά για κόσμο που συλλέγει κόμικς, το Dojo Comics.

 

  • Aγαπώ την πλατεία Κασταλίας, με τα πλατάνια, τα καφενεία της και τα πάσης φύσεως μαγαζιά, και μου αρέσει πολύ και μια πλατεΐτσα κοντά στο μαγαζί μου, όπου κάνουν skateboard οι πιτσιρικάδες. Το καλοκαίρι, το highlight της περιοχής είναι το θερινό μας σινεμά.

 

Πλατεία Κασταλίας
Πλατεία Κασταλίας

 

  • Τα παλιά αρχοντικά, οι μεγάλοι, δίχως κίνηση δρόμοι, οι ανθισμένες πορτοκαλιές και τα γιασεμιά είναι πλέον μια ανάμνηση των λίγων που νοσταλγούν μια βόλτα στο παλιό καλό «Αμαρούσιον». Ανάμεσα στην πολύβουη σύγχρονη πόλη με τις πολυεθνικές, τα χαώδη πολυκαταστήματα και τα ψηλά κτίρια να αφήνουν λίγο κομμάτι ουρανό και λίγο ήλιο για να θυμόμαστε ότι είμαστε στην Ελλάδα, ξεπροβάλλουν κάποια διατηρητέα κτίρια.

 

  • Ένα όμορφο διατηρητέο είναι αυτό που βρίσκεται στην οδό Θεμιστοκλέους και χρησιμοποιείται σήμερα ως Γραφείο Εθελοντισμού του διαδημοτικού δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου. Για πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένο.

 

  • Σίγουρα θα πρόσθετα αρκετό πράσινο και θα προσπαθούσα να φτιάξω περισσότερους χώρους στάθμευσης. Επίσης, θα βελτίωνα τις συγκοινωνίες και τη χωροθέτησή τους γύρω από τον σταθμό, ώστε να μην προκαλείται αυτός ο πανικός κάθε πρωί.

 

Ιnfo: Αυτή την εποχή o Amazing Dio βρίσκεται στο Passport-Κεραμεικός, όπου κάθε Πέμπτη βράδυ παρουσιάζει τα Mind Games, μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει μυστήριο, μαγεία και χιούμορ.

 


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO