Ως γνωστόν, στις ΗΠΑ οι χριστιανοί περνάνε μεγάλη καταπίεση. Βρήκαν όμως τον τρόπο να αποτινάξουν το ζυγό: καίγοντας βιβλία για εφήβους.

Μερικοί ηλικιωμένοι χριστιανοί δημιούργησαν τη Χριστιανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η πρώτη αποστολή της οποίας ήταν να κάνει μήνυση σε μία απ' τις δημόσιες βιβλιοθήκες του Γουισκόνσιν επειδή διαθέτει «προσβλητικό» υλικό, δηλαδή το βιβλίο «Baby Be-Bop» της Φραντσέσκα Λία Μπλοκ. Η συγγραφέας, που έργα της έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε επτά γλώσσες, είχε την ατυχή έμπνευση να γράψει ένα βιβλίο για εφήβους που μιλάει για την ενηλικίωση ενός γκέι αγοριού.

Οι μηνυτές ισχυρίζονται ότι επλήχθη η συναισθηματική τους υγεία από αυτό το έργο μυθοπλασίας που απευθύνεται σε εφήβους και ζητούν να τους κατοχυρώσει το δικαστήριο το δικαίωμα να κάψουν το βιβλίο για λόγους συμβολικούς.

Αν και το δικαστήριο θα έπρεπε να τους απαγορέψει κατ' αρχάς να πιάνουν στο στόμα τους τον όρο «πολιτικές ελευθερίες», που έχει μεγάλη και πονεμένη ιστορία στις ΗΠΑ, κατά πάσα πιθανότητα απλώς θα απορρίψει την υπόθεσή τους.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr