Λογοκρισία 2010

Λογοκρισία 2010 Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκανε δεκτή την καταγγελία του Ισλαμικού Δικηγορικού Φόρουμ σχετικά με «βλάσφημο» διαγωνισμό για γελοιογραφίες του Μωάμεθ που φιλοξενήθηκε σε σελίδα του Facebook (κατά τους Μουσουλμάνους οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη).

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι σελίδες του Facebook στο Πακιστάν θα παραμείνουν μπλοκαρισμένες τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαΐου. Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοσίευση τέτοιων γελοιογραφιών πριν από λίγα χρόνια σε εφημερίδες της Δανίας οδήγησε σε βίαιες διαμαρτυρίες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες. Από τα 50 άτομα που σκοτώθηκαν στις ταραχές, τα πέντε έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν.

ΜΚ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Διεθνή / Στη χώρα που θεωρείται πρότυπο ισότητας, οι γυναίκες αναγκάζονται να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή

Η Σουηδία έχει θεωρηθεί για δεκαετίες παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και υπερηφανεύεται για την ελευθερία έκφρασης, ωστόσο, τα στοιχεία για τις γυναίκες πολιτικούς δείχνουν μια διαφορετική εικόνα
LIFO NEWSROOM