Ο Τεντ Κρουζ παραιτήθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μετά την ήττα στην Ιντιάνα

Ο Τεντ Κρουζ παραιτήθηκε από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μετά την ήττα στην Ιντιάνα Facebook Twitter
0

Ο Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ δήλωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία αργά χθες, ενώ δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων στους προκριματικούς της Ιντιάνα.


Με τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, 45, ανακοίνωσε την παραίτησή του λέγοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, αλλά αυτό δεν ίσχυε πλέον.


"Μαζί τα αφήσαμε όλα στο έδαφος στην Ιντιάνα", είπε στο ακροατήριο των υποστηρικτών του. "Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας".

Ο Κρουζ που διατηρεί για τα επόμενα δύο χρόνια την έδρα της Γερουσίας για την πολιτεία του Τέξας, δήλωσε στους υποστηρικτές του στην Ιντιάνα την αποχώρησή του από τον προεκλογικό αγώνα, τονίζοντας ότι ο ρόλος του για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν έχει λήξει."Δεν παραδίδω τον αγώνα μας, για ελευθερία," τόνισε χαρακτηριστικά.


Στην περίπτωση μη εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 8η Νοεμβρίου, ο Κρουζ θα μπορούσε να επιστρέψει για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας, το 2020.


Ο 45χρονος Γερουσιαστής, κέρδισε την υποστήριξη των ευαγγελιστών και της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος, μετά τη νίκη του στην Αϊόβα, στον πρώτο προκριματικό για την επιλογή Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο προεδρικό χρίσμα. Ο ίδιος, οργάνωσε τον καλύτερο προεκλογικό οργανισμό από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ ο ένθερμος συντηρητισμός του, έπεσε θύμα της "αντισυστημικότητας" του Ντόναλντ Τραμπ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM