Χάος στο αεροδρόμιο Βρυξελλών- Επαναλειτουργία με ταλαιπωρία, χαμένες πτήσεις κι ατέλειωτες ουρές αναμονής

Χάος στο αεροδρόμιο Βρυξελλών- Επαναλειτουργία με ταλαιπωρία, χαμένες πτήσεις κι ατέλειωτες ουρές αναμονής Facebook Twitter
0

Η αποτυχημένη απόπειρα πλήρους αποκατάστασης της λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου των Βρυξελλών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και η ταλαιπωρία των επιβατών από τις πολύωρες καθυστερήσεις βρίσκονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα του γαλλόφωνου βελγικού Τύπου.


Η απόπειρα επιστροφής στην κανονικότητα χαρακτηρίζεται «καταστροφική» δεδομένου ότι οδήγησε σε ατέλειωτες ουρές αναμονής ενώ πολλοί επιβάτες έχασαν την πτήση τους. Οι αρθρογράφοι των κύριων άρθρων επισημαίνουν ότι το Βέλγιο δεν έπρεπε να παρουσιάσει αυτή την «απογοητευτική» εικόνα, καταστροφική για τη φήμη της χώρας.


Ο Τύπος επισημαίνει ότι το «χάος» που δημιουργήθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ οφείλεται στο γεγονός ότι η ευθύνη για την ασφάλεια επιμερίζεται μεταξύ της ομοσπονδιακής αστυνομίας, της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας G4S και των εργαζομένων του αεροδρομίου. Οι νέοι ενισχυμένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας ενώ το κόστος τους καλύπτεται από το αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο κατηγορείται ότι δεν διέθεσε επαρκές προσωπικό σε σχέση με τον αριθμό των επιβατών.


Την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους χώρους γύρω από το αεροδρόμιο προβάλλει και ο φλαμανδικός Τύπος. Τρόπους να αποκατασταθεί η κανονικότητα στο αεροδρόμιο του και να μην κυριαρχεί πλέον το χάος χωρίς όμως να τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια των επιβατών, αναζητεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιαμπόν από κοινού με τα σωματεία των αστυνομικών, σύμφωνα με το κεντρικό θέμα της De Morgen.

Φόβους ότι το συνεχιζόμενο χάος στο αεροδρόμιο με τους ανερμάτιστους ελέγχους θα καταφέρει νέο πλήγμα στην διεθνή εικόνα του Βελγίου, εκφράζει στο κύριο άρθρο της η De Tijd, ενώ την ίδια αγωνία εκφράζει στο κύριο άρθρο της και η De Morgen, ασκώντας κριτική στο συνεχιζόμενο «σόου ασφαλείας», όπως το αποκαλεί, το οποίο θεωρεί ότι γίνεται για το θεαθήναι και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Ωστόσο η εφημερίδα εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί αρνητική διαφήμιση για το Βέλγιο στο βαθμό που περνά το μήνυμα ότι η χώρα είναι παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τα αεροδρόμιά της .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM