Φρέσκο αέρα στην μολυσμένη Κίνα αποφάσισαν να πουλήσουν δύο αυστραλοί επιχειρηματίες που ίδρυσαν την Green, μια εταιρεία που κονσερβοποιεί αέρα από γνωστές αυστραλιανές τοποθεσίες και παραλίες και τον πουλάει σε ανθρώπους που ζουν στις βεβαρυμμένες από την ρύπανση κινεζικές πόλεις.

 

Οι John Dickinson και Theo Ruygrok ισχυρίζοντας ότι τον αέρα τον συλλέγουν από μέρη όπως  το  Blue Mountains, Bondi Beach, την Τασμανία και τη Χρυσή Ακτή, και τον πουλάνε για κάτι λιγότερο από 20 δολάρια. Το κάθε κουτί περιέχει περίπου 130 βαθιές αναπνοές. Στο προϊόν υπάρχει συνημμένη και  πλαστική μάσκα προσώπου για να εισπνεύσει ο αγοραστής τον καθαρό αέρα.

 

 

 

"Χρησιμοποιώντας τα υψηλότερα πρότυπα συμπίεσης και διήθησης, γεμίζουμε τα ατομικά δοχεία στην τοποθεσία," αναφέρουν οι ευρηματικοί επιχειρηματίες στην ιστοσελίδα τους. Διευκρινίζουν ότι η λήψη του αέρα από τα διάφορα μέρη γίνεται με τη χρήση αποστειρωμένου εξοπλισμού και με όλα τα στάνταρ ελέγχου ποιότητας. «Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι  αναπνέετε τον ίδιο καθαρό αμόλυντο αέρα που πήραμε από την τοποθεσία», σημειώνουν. 

 

 


Οι συσκευασίες με τον κοπανιστό καθαρό αέρα διατίθενται σε καταστήματα με σουβενίρ και αεροδρόμια όπου οι πελάτες «μπορούν να πάρουν ένα μέρος της Αυστραλίας πίσω στην πατρίδα τους».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr