Ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Πολωνίας προκάλεσε η απόφαση της Βαρσοβίας να αρνηθεί την είσοδο στη χώρα της ομάδας ρώσων μοτοσικλετιστών Night Wolves , οι οποίοι έκαναν τη διαδρομή Μόσχα-Βερολίνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η Ρωσία κάλεσε τον Πολωνό πρέσβη στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση, λέγοντας ότι επρόκειτο για μια «κυνική» κίνηση που είχε ως στόχο να βλάψει τις ρωσοπολωνικές σχέσεις. Από την πλευρά της η Πολωνία δήλωσε ότι ενήργησε για να διασφαλίσει «την προστασία της δημόσιας τάξης".

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας εξέδωσε μάλιστα και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η απόφαση της Βαρσοβίας "χλεύασε τη μνήμη εκείνων που σκοτώθηκαν πολεμώντας ενάντια στο φασισμό" κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου.

 

 

 

Πάντως, όπως αναφέρει το BBC, ο ηγέτης των Night Wolves Aleksandr Zaldostanov, ο οποίος έχει στενή σχέση με τον Πούτιν, υποσχέθηκε και πάλι ότι οι μοτοσικλετιστές του θα είναι στο Βερολίνο στις 9 Μαΐου για να σηκώσουν εκεί τη σημαία της νίκης.  

 

Πέρυσι, η Πολωνία είχε αρνηθεί και πάλι την είσοδο μια παρόμοια μοτοσικλετιστική ομάδα, ωστόσο, ένας αριθμός μοτοσικλετιστών κατάφερε στη συνέχεια να μπει στη χώρα.

 

Το οδικό ταξίδι των ρώσων είναι συνολικά περίπου 6 χιλιάδες χιλιόμετρα και περνάει μέσα από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Αυστρία, πριν φτάσει στην γερμανική πρωτεύουσα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr