Οριστικά κλείνει τη βαλκανική οδό για τους πρόσφυγες ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος ανέφερε ότι οι μετανάστες  δεν θα πρέπει πλέον να μπορούν να φτάνουν στη Γερμανία και την Ευρώπη μέσω της οδού των Βαλκανίων.

 

«Είναι σαφές ότι η Βαλκανική οδός ανήκει πλέον στο παρελθόν και δεν είναι ούτε θα πρέπει να γίνει ξανά ένα μέρος απ' όπου άνθρωποι θα περνούν για να φθάνουν στη Γερμανία και την Αυστρία και το κέντρο της Ευρώπης», δήλωσε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου στο Πότσνταμ.

 

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για αύξηση του αριθμούς των προσφύγων μέσω Λιβύης και Ιταλίας.

 

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη συνάντηση του ντε Μεζιέρ με τον αυστριακό ομόλογό του Σομπότκα ο οποίος ανακοίνωσε ότι η αυστριακή κυβέρνηση ετοιμάζει το κλείσιμο του περάσματος Μπρένερ, στα σύνορα με την Ιταλία, για να μην οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις λόγω των προσφύγων. Ο αυστριακός υπουργός ανέφερε επίσης ότι η χώρα του θέλει να δώσει μια σαφή ένδειξη ότι η Αυστρία θα εμποδίσει την παράνομη διέλευση των συνόρων.

 

Στο κλείσιμο του περάσματος αυτού αντιδρά έντονα η Ιταλία που είναι πλέον η χώρα που δέχεται τις πολύ αυξημένες ροές-αυτή τη φορά από τη Λιβύη- μετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr