Eίναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα φεστιβάλ παγκοσμίως και κάθε χρόνο διχάζει και σοκάρει με τις εικόνες που δημοσιοπιούνται. Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων επιδιώκουν και φέτος να το απαγορεύουν και η εκστρατεία κινητοποίησης για την κατάργησή του ξεκίνησε από τώρα.

 

To ετήσιο φεστιβάλ του Yulin στην νότια Κίνα είναι ένα έθιμο που κάθε χρόνο ξεσηκώνει οργή καθώς οι εικόνες των σκύλων στα κλουβιά δίπλα από τα σφαγεία κάνουν το γύρο του κόσμου. 

 

 

 

Ακτιβιστές από τον συνασπισμό ομάδων VShine Animal Protection Association, δήλωσαν σήμερα πως έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να μπλοκάρουν τη φετινή εκδήλωση που θα γίνει τον Ιούνιο και πως για το λόγο αυτό είναι σε επαφή με πολλές οργανώσεις στον πλανήτη.

 

Ενώ περίπου 10-20 εκατομμύρια σκύλοι θανατώνονται για το κρέας τους κάθε χρόνο στην Κίνα, η εκδήλωση στην πόλη Yulin συμβολίζει την σκληρότητα και την έλλειψη υγιεινής που συνδέονται με την ανεξέλεγκτη βιομηχανία.

 

 

 

Ο Yu Hongmei, διευθυντής του Συνδέσμου Προστασίας Ζώων VShine, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανεπτυγμένων εθνών που έχουν απαγορεύσει το φαγητό του σκύλου και της γάτας.

 

Οι εστιάτορες λένε πως είναι παράδοση τους και συνδέεται με τη κουλτούρα τους , αλλά οι πολέμιοι ισχυρίζονται ότι η "γιορτή" ξεκίνησε το 2010 και δεν έχει καμία πολιτιστική αξία και σύνδεση με έθιμα. "Απλώς  εφευρέθηκε να κερδίζουν οι επιχειρήσεις" λένε οι ακτιβιστές και ζητούν εδώ και δύο χρόνια την κατάργηση της γιορτής. Από το 2014, η τοπική κυβέρνηση επιδίωξε να διαχωρίσει τη θέση της από το φεστιβάλ και σε μια προσπάθεια να πάρει αποστάσεις απαγόρευε από τους υπαλλήλους της τη συμμετοχή και έκλεισε μερικά σφαγεία.

 

 

 

Παρόλα αυτά, όσο 10.000 σκυλιά, πολλά από τα οποία είναι κλεμμένα κατοικίδια και φορούν τα κολάρα τους, σφάζονται για το φεστιβάλ.

 

Οι εικόνες είναι πραγματικά σκληρές καθώς δείχνουν τον βάρβαρο τρόπο της σφαγής ο οποίος γίνεται μπροστά στα ζωντανά σκυλιά. Αυτό που εδώ και ένα χρόνο έχει προστεθεί στα επιχειρήματα των ακτιβιστών είναι το υγειονομικό θέμα που προκύπτει καθώς οι συνθήκες στα σφαγεία είναι πολύ κακές και το κρέας είναι επικίνδυνο για κατανάλωση. Αυτός είναι ένας τρόπος να πειστούν οι λιγότερο συναισθηματικοί καταναλωτές που συντηρούν αυτό το φεστιβάλ και εκεί ποντάρουν οι οργανώσεις.

 

 

 

Τα ντοκουμέντα που έχουν κυκλοφορήσει από τη γιορτή των περασμένων ετών είναι σύμφωνα με τους πολέμιους του φεστιβάλ εκτός από βίαια, και απόδειξη και μια υγειονομικής βόμβας για τους καταναλωτές που αγοράζουν το κρέας πολλών άρρωστων ζώων που δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο. Τα ζώα στοιβάζονται σε κλουβιά και θανατώνονται χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα που προβλέπονται. Κατά καιρούς οι οργανώσεις έχουν καταγράψει τις εικόνες από τα σφαγεία και τα απελπισμένα σκυλιά να περιμένουν μαρτυρικό θάνατο. Πολλά από αυτά πετιούνται σε βραστό νερό και γδέρνονται ενώ είναι ακόμη ζωντανά ενώ αρκετά από αυτά είναι σύμφωνα με τις καταγγελίες κλεμμένα από τους ιδιοκτήτες τους και από αυλές.

 

Υπογραφές για την καμπάνια κατά του φεστιβάλ συγκεντρώνονται εδώ.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr