ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

O διεθνής συνασπισμός εξετάζει χερσαία εισβολή στη Συρία

O διεθνής συνασπισμός εξετάζει χερσαία εισβολή στη Συρία Facebook Twitter
1

Οι υπουργοί Άμυνας των χωρών που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που πολεμά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους συζήτησαν πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες την πιθανότητα διεξαγωγής χερσαίας εισβολής σε συριακό έδαφος, χωρίς όμως να έχουν λάβει κάποια απόφαση, αποκάλυψε σήμερα στο Reuters o ταξίαρχος Άχμεντ Ασέρι, βοηθός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.


"Συζητήθηκε πριν δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες", δήλωσε ο Ασέρι σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Ριάντ. "Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν συζητήθηκε ως στρατιωτική αποστολή", τόνισε.


"Μόλις αυτή η αποστολή οργανωθεί και αποφασισθούν πόσα στρατεύματα και το πως θα σταλούν και σε ποιες περιοχές, θα συμμετάσχουμε σε αυτήν", επισήμανε. "Χρειάζεται να συζητήσουμε εκτεταμένα σε στρατιωτικό επίπεδο με στρατιωτικούς ειδικούς για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε σχέδιο", συμπλήρωσε.


Ο Ασέρι παράλληλα σημείωσε πως το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι τώρα έτοιμο να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα νότια της Τουρκίας, όπου τέσσερα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν την περασμένη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, τα αεροσκάφη δεν έχουν λάβει μέρος σε καμία επίθεση μέχρι στιγμής.

1

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SOCIAL MEDIA ΗΛΙΚΑΚΟ ΟΡΙΟ ΕΕ

Διεθνή / «Η παιδική ηλικία δεν περιμένει»: Η ΕΕ θα θεσπίσει κατώτατο όριο ηλικίας για τα social media

«Το ζήτημα δεν είναι αν τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αν και πότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιδιά μας», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΘΑΝΑΤΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Διεθνή / Ευρώπη: Πάνω από 10.000 θάνατοι καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του καύσωνα στα τέλη Ιουνίου

Η ακραία ζέστη μπορεί να αποβεί μοιραία προκαλώντας θερμοπληξία ή επιδεινώνοντας καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, με τους ηλικιωμένους να συγκαταλέγονται στις πιο ευάλωτες ομάδες
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
πολύ ανησυχητικη εξελιξη, οι Τουρκοι και Σαουδαραβες το μονο που εχουν στο μυαλο τους ειναι να ριξουν τον Ασαντ, και οι Τουρκοι μονοι να πληξουν το YPG