Τη δεκαετία του '50, ο Πικάσο είχε προσπαθήσει, αλλά απέτυχε, να αγοράσει ένα τριώροφο κάστρο κοντά στη Νιμ της Νότιας Γαλλίας, ιδιοκτησία τότε του φίλου του και Βρετανού κριτικού τέχνης Douglas Cooper. Ωστόσο ο Cooper, πρόσωπο-κλειδί στην έρευνα για τα έργα τέχνης που είχαν κλέψει οι Ναζί, κατάφερε να πείσει τελικά τον διάσημο ζωγράφο να δημιουργήσει πέντε mural στους τοίχους του συγκεκριμένου σπιτιού.

 

Τα murals, ανήκουν πλέον στη λίστα με τα προστατευόμενα μνημεία της Γαλλίας, κάνοντας σήμερα το κάστρο όχι μόνο κάτι παραπάνω από ένα όμορφο εξοχικό στα προάστια της Γαλλίας αλλά και μια τεράστια αγοραστική ευκαιρία, καθώς ο τωρινός ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει.

 

Ζωγραφισμένα στον τοίχο της ανατολικής βεράντας, τα murals είναι εμπνευσμένα από τον Γάλλο ζωγράφο Jacques-Louis David και τον πίνακά του "The Rape of the Sabine Women" και το έργο του Édouard Manet "Le Déjeuner sur l'herbe". 

 

Η τιμή πώλησης της ιδιοκτησίας που περιλαμβάνει έργα του Πικάσο ανέρχεται στα 8.9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό "αμελητέο" μπροστά στην αξία που πιάνουν οι πίνακες του Πικάσο και ενίοτε ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που το κάστρο βγαίνει προς πώληση. 

 

Το 6.000 τ.μ. κάστρο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον βαρόνο Gabriel Joseph de Froment, πάνω στα θεμέλια ενός φρουρίου του 13ου αιώνα. Ο Alexander Kraft, CEO του Sotheby's International Realty France, που διαχειρίζεται την αγοραπωλησία, σημειώνει πως το κάστρο "οπωσδήποτε θέλει αναβάθμιση", αλλά κατασκευαστικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση. "Δεν είναι κάστρο, είναι σπιτικό" σημειώνει. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr