Συνολικά 132 άνθρωποι παρέμεναν μέχρι χθες τη νύχτα παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας που κατέρρευσε στην πόλη της νότιας Ταϊβάν εξαιτίας ισχυρού σεισμού.


Ο αριθμός αυτός είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν για τον οποίο έκαναν λόγο χθες οι αρχές, καθώς τα σωστικά συνεργεία χτένιζαν τα συντρίμμια του πολυώροφου κτιρίου στην πόλη Ταϊνάν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και υπερευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης ήχων αναζητώντας ενδείξεις ζωής.


Μέλη των σωστικών συνεργείων πιστεύουν ότι οι 29 από τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι μπορεί να διασωθούν ευκολότερα από τους υπόλοιπους, που είναι θαμμένοι βαθύτερα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του δήμου της Ταϊνάν.

 

Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν ζωντανό έναν 20χρονο άνδρα από τα συντρίμμια μιας πολυώροφης πολυκατοικίας πάνω από 24 ώρες αφότου το κτίριο κατέρρευσε.


Ο Χουάνγκ Κουάνγκ-ουέι ανασύρθηκε ζωντανός από μέλη των σωστικών συνεργείων κατόπιν μιας επιχείρησης η κατάληξη της οποίας αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.


Ο σεισμός των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτίρια, περιλαμβανομένης της πολυκατοικίας αυτής.


Σύμφωνα με τις αρχές τις οποίες επικαλούνται ΜΜΕ της Ταϊβάν, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του σεισμού αυξήθηκε σε 18, ενώ πάνω από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr