Ο δήμαρχος του Μπρίντιζι στην Ιταλία συνελήφθη για διαφθορά

Ο δήμαρχος του Μπρίντιζι στην Ιταλία συνελήφθη για διαφθορά Facebook Twitter
0

Σε συνέντευξη τύπου της εισαγγελίας στην Ιταλία ανακοινώθηκε σήμερα πως ο δήμαρχος του Μπρίντιζι στα νότια της χώρας, συνελήφθη σήμερα το πρωί ως ύποπτος για διαφθορά σε μια υπόθεση που συνδέεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων.


Ο Μίμο Κονσάλες, ένας 56χρονος δημοσιογράφος ο οποίος εξελέγη το 2012 με τη στήριξη της κεντροαριστεράς, τέθηκε υπό κράτηση κατ' οίκον, όπως και ένας σύμβουλος, ενώ ένας επιχειρηματίας φυλακίσθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής.


Οι αρχές, οι οποίες άρχισαν σήμερα το πρωί σειρά ερευνών, υποψιάζονται τους τρεις άνδρες για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, οικονομική κατάχρηση και απάτη. Η έρευνα αφορά κυρίως τον χώρο κομποστοποίησης της κοινότητας, τον οποίο ο Κονσάλες κατηγορείται ότι επέτρεψε να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ είχε μετατραπεί σε "αληθινή χωματερή", εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας του Μπρίντιζι Μάρκο Ντινάπολι. Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία που διαχειριζόταν τον χώρο κομποστοποίησης πλήρωσε με μετρητά χρέη που συνδέονταν με τον δήμαρχο.

 

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια που το Μπρίντιζι βλέπει τον δήμαρχό του με χειροπέδες: το 2003, ο Τζοβάνι Αντόνιο είχε συλληφθεί, στη διάρκεια συγκέντρωσης της κεντροαριστεράς στη Ρώμη, για διαφθορά και απάτη. Έπειτα από μια συμφωνία με την εισαγγελία, είχε ομολογήσει ένα μέρος των αδικημάτων και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών.


Ο ίδιος ο Κονσάλες βρισκόταν ήδη χθες στο δικαστήριο για μια ακροαματική συνεδρίαση στο πλαίσιο μιας υπόθεσης στην οποία κατηγορείται ότι καταχράσθηκε της θέσης του για να αναθέσει τη διαχείριση υπηρεσιών του δήμου στην πρώην εταιρεία του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο απόφασης, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Διεθνή / Γάζα: Η Ρωσία καταθέτει στο ΣΑ του ΟΗΕ δικό της σχέδιο, αμφισβητώντας την πρόταση των ΗΠΑ

Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε σημείωμά της προς τα άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗ ότι το δικό της σχέδιο είναι «αντιπρόταση», «εμπνευσμένη» από το αμερικανικό
LIFO NEWSROOM
Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM