Η BP ανακοίνωσε σήμερα τη χειρότερη ετήσια ζημία της εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και χιλιάδες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς η βρετανική εταιρία πετρελαίου και αερίου πλήττεται από την κατάρρευση των τιμών πετρελαίου.


Η ενεργειακή εταιρία ανακοίνωσε ετήσιες ζημίες ύψους 6,5 δισεκ. δολαρίων για το 2015, με τα αποτελέσματά της να είναι ακόμα χειρότερα συγκριτικά με το 2010 όταν είχαν επιβαρυνθεί από το κόστος της θανατηφόρου πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού.


Η BP είπε ότι θα περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στη μονάδα διύλισης έως τα τέλη του 2017 επιπρόσθετα των 4.000 περικοπών που έχουν ήδη ανακοινωθεί στη μονάδα παραγωγής πετρελαίου και αερίου στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάθρωσης 2,5 δισεκ. δολαρίων που παρουσιάστηκε πέρυσι.


«Συνεχίζουμε να κινούμαστε γρήγορα για να προσαρμόσουμε και να αποκαταστήσουμε εκ νέου την ισορροπία της BP σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ντάντλεϋ.


Η μετοχή της BP κατέγραφε νωρίτερα απώλειες περίπου 7% στο Λονδίνο. Η εταιρία διατήρησε το μέρισμα της στα 10 σεντς ανά μετοχή, αλλά τα αδύναμα αποτελέσματα και προοπτική αναμένεται να εντείνουν τις πιέσεις στην εταιρία, η οποία έχει αναγκαστεί να αυξήσει το δανεισμό της. Τα καθαρά κέρδη τέταρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 196 εκατ. δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 730 εκατ. δολάρια.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr