50 νεκροί από την γρίπη των χοίρων στη Ρωσία

50 νεκροί από την γρίπη των χοίρων στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1 της γρίπης των χοίρων στη Ρωσία από την αρχή του χειμώνα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που έγινε βάσει των στοιχείων που έχουν ανακοινώσει οι περιφερειακές αρχές.


Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής του Ροστόφ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία, δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ότι ακόμη δύο άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον H1N1 πέθαναν, ανεβάζοντας σε 8 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στην περιοχή αυτή.


Στο γειτονικό Βόλγκογκραντ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την γρίπη των χοίρων εκεί.
Επίσης ένα πρώτο θανατηφόρο κρούσμα καταγράφηκε αυτήν την εβδομάδα στην χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία τον Μάρτιο του 2014.


Τα κρούσματα αυτά καταγράφονται μετά τον θάνατο τεσσάρων ενηλίκων και ενός παιδιού στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, και τον θάνατο δύο ασθενών στο Αικατερίνεμπουργκ, στην κεντρική Ρωσία, και στην περιοχή του Αντιγκέα, στη νότια Ρωσία, νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.


Θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης των χοίρων έχουν επίσης καταγραφεί στις περιοχές του Μπριάνσκ, στη δυτική Ρωσία, του Μπέλγκοροντ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, και του Βλαντίμιρ, 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.


Η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Βερόνικα Σκβόρτσοβα διαβεβαίωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι είναι "υπό πλήρη έλεγχο" η γρίπη των χοίρων στη χώρα.


Την ίδια ώρα, στην Αρμενία 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη γρίπη των χοίρων από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής.


Στη γειτονική Γεωργία, οι αρχές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν καταγραφεί 3 θανατηφόρα κρούσματα.
Το 2009, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στις ΗΠΑ και στο Μεξικό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε για μια πανδημία. Ως το 2010, οπότε ο ΠΟΥ έληξε τον συναγερμό, 18.500 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε 214 χώρες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM