Βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν 32 άτομα και τραυμάτισαν 66 σε μια πόλη του Βόρειου Καμερούν χθες, σε μια από τις χειρότερες επιθέσεις στο κράτος της κεντρικής Αφρικής το οποίο προσπαθεί να ελέγξει τη βία που αποδίδεται στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας.


Το κρατικό ραδιόφωνο και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τέσσερις εκρήξεις έγιναν σε μια γεμάτη αγορά και στις εισόδους της πόλης Μπόντο, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με τα οχυρά της οργάνωσης των ισλαμιστών στη βορειοανατολική Νιγηρία, γύρω στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδας.


Ένας αξιωματούχος της περιοχής, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς όσοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ήταν σοβαρά τραυματισμένοι, πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές είχαν μπει στην πόλη όταν υπήρχε χαμηλή ορατότητα λόγω των εποχιακών ανέμων που μεταφέρουν πολλή σκόνη.


Ενώ δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθυνών για την επίθεση, το Βόρειο Καμερούν έχει γίνει στόχος όλο και συχνότερων επιθέσεων αυτοκτονίας καθώς η Μπόκο Χάραμ έχει αυξήσει την ενδοσυνοριακή βία που έχει επίσης επεκταθεί και στο Τσαντ και τον Νίγηρα.
Ένα μικρός ποταμός χωρίζει την Μπόντο από τη Νιγηρία. Τον Δεκέμβριο δύο γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν στην είσοδο της πόλης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr