Kόρμπιν: Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για το άσυλο στους πρόσφυγες

Kόρμπιν: Η Βρετανία πρέπει να κάνει περισσότερα για το άσυλο στους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Η Βρετανία θα πρέπει να κάνει περισσότερα για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου από πρόσφυγες σε καταυλισμούς στα γαλλικά σύνορα, που έχουν σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn.

Ο Κόρμπιν τόνισε ότι η «πολύ, πολύ επικίνδυνη» κατάσταση των μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τη Μάγχη δεν μπορεί να συνεχιστεί. Επίσης, περιέγραψε τους καταυλισμούς στο Καλαί τους οποίους επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ως «δύσοσμο έλος».

Οι μετανάστες σε καταυλισμoύς σε μέρη όπως το Καλαί και η Δουνκέρκη μπορούν να κάνουν αίτηση για άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον έχουν σχέση με τη χώρα, αλλά ο Corbyn κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τη διαδικασία.

 «Μιλάμε για 3.000 άτομα στη Δουνκέρκη - δεν είναι πάρα πολλά», είπε στο Sky News ο ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος έχει απευθύνει  επανειλημμένες εκκλήσεις στην κυβέρνηση  να βοηθήσει τα ιδιαίτερα ευάλωτα παιδιά  που ταξιδεύουν μόνα τους.

Ο Corbyn, ο οποίος επισκέφθηκε καταυλισμούς στη Δουνκέρκη και ΤΟ Καλαί, το Σάββατο, δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να παράσχει στους πρόσφυγες κατάλληλα σπίτια και  εκπαίδευση, και όχι μόνο το ελάχιστο καταφύγιο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΜΑΡΚ ΚΑΡΝΕΙ

Διεθνή / Καναδάς και ΕΕ στοχεύουν σε συμφωνία για το καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» έως τον Ιούνιο 2027

Η Φον ντερ Λάιεν στάθηκε σε ορισμένα άμεσα οφέλη, όπως η πλήρης ενσωμάτωση του Καναδά στα προγράμματα Horizon και Erasmus, καθώς και το δάνειο στήριξης ύψους 90 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία
THE LIFO TEAM
AIR FORCE ONE ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Διεθνή / Αναστάτωση με το Air Force One λόγω πάρτι Τραμπ για το Χάλογουιν: Καθυστέρησαν 202 πτήσεις

Η επίδειξη ανάγκασε τις αρχές να διακόψουν προσωρινά τη λειτουργία του κοντινού αεροδρομίου, ενώ τοπικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ότι η σχετική ενημέρωση στάλθηκε μόλις 15 λεπτά νωρίτερα
THE LIFO TEAM
Βρετανία: Άτομα με ΔΕΠΥ μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση στα σιδηροδρομικά εισιτήρια

Διεθνή / Βρετανία: Τα άτομα με ΔΕΠΥ θα λαμβάνουν έκπτωση στα σιδηροδρομικά εισιτήρια

Οι όροι του προγράμματος τροποποιήθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, διευρύνοντας τις κατηγορίες των δικαιούχων ώστε να συμπεριλαμβάνονται άτομα με νευροδιαφορετικότητα ή μακροχρόνια αναπηρία
THE LIFO TEAM