Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι αστυνομικές αρχές της Κολωνίας είχαν να αντιμετωπίσουν απανωτά κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων σε νεαρές γυναίκες. Από Σύρους μετανάστες επισήμαιναν τα δελτία ειδήσεων και η σχετική ειδησεογραφία.

 

Τρεις εβδομάδες μετά το χάος που ανάγκασε ακόμη και την Άνγκελα Μέρκελ να αλλάξει το πρόγραμμα της, υπάρχουν στατιστικά, συλλήψεις και μία νέα – στη ζωή των Ευρωπαίων – λέξη που περιγράφει το φαινόμενο των απανωτών σεξουαλικών επιθέσεων σε Δυτικές, (και ταυτόχρονα είναι και το όνομα συμμορίας νεαρών αράβων που κρύβεται πίσω από το φαινόμενο των μαζικών παρενοχλήσεων).

 

Taharrush” λέγεται η συμμορία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα των αστυνομικών αρχών και πρόκειται για αραβική λέξη που σημαίνει «μαζική παρενόχληση».

 

Η πρακτική της  “Taharrush” περιγράφεται ως βίαιη, κυκλωτική επίθεση πολλών νεαρών αντρών σε γυναίκες που είναι μόνες, αλλά σε δημόσιο χώρο..!

 

Τα μέλη της συμμορίας, όπως περιγράφεται σε οδηγίες που έχουν ήδη γίνει γνωστές σε χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία, προτιμούν τις δημόσιες συγκεντρώσεις για να «χτυπήσουν», κεντρικούς δρόμους και πλατείες, σημεία όπου υπάρχει κίνηση και κόσμος.  Κάποιοι απομονώνουν το θύμα και οι υπόλοιποι κάνουν φασαρία, κρύβοντας τη σκηνή του εγκλήματος.

 

Στόχος τους είναι να δράσουν σε σημεία που φαίνονται απολύτως προστατευμένα, επισημαίνεται στα δίκτυα του εξωτερικού.

 

Η ρεπόρτερ του CBS, Lara Logan, το 2011 είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στο Κάιρο
Η ρεπόρτερ του CBS, Lara Logan, το 2011 είχε καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ στο Κάιρο

 

Αν και το φαινόμενο του “Taharrush” περιγράφεται – κατά τα παλαιότερα χρόνια – ως μέθοδος φλερτ των ανδρών με το αντίθετο φύλο, η ερμηνεία του άλλαξε, με τραγικό τρόπο, μετά την επίθεση συμμορίας στη ρεπόρτερ του CBS, Lara Logan, η οποία το 2011 κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της στην Πλατεία Ταχρίρ στην Αίγυπτο…

 

Βέβαια, πέρα από τις οδηγίες προς τον γυναικείο πληθυσμό που μέρα με τη μέρα αυξάνονται σε δίκτυα ενημέρωσης του εξωτερικού, αυξάνεται και η επιφύλαξη  μεγάλου μέρους της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, που ανησυχεί για στοχοποίηση των μεταναστών και βίαια εκδικητικά ξεσπάσματα εναντίον μουσουλμάνων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr