Και οι αντάρτες της Συρίας «καρφώνουν» τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS

Και οι αντάρτες της Συρίας «καρφώνουν» τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS Facebook Twitter
0

Μετά τη Ρωσία που έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με τη Μόσχα, αποδεικνύουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου της Τουρκίας με το ISIS, τώρα και οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κάνουν λόγο για λαθρεμπόριο Τουρκίας-ISIS αλλά και για ύπαρξη συμβολαίων για αυτό το λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Arabic ο στρατηγός Χοσάμ αλ Αουάκ, της υπηρεσίας πληροφοριών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (Free Syrian Army) μίλησε για αποδείξεις που υπάρχουν για την αγορά αργού πετρελαίου στην οποία προχώρησαν οι Τούρκοι από τους τζιχαντιστές.

Ο στρατηγός είπε ότι έχει φωτογραφίες των συμφωνιών και των συμβολαίων που υπεγράφησαν μεταξύ «τουρκικής πλευράς» και της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τόνισε ακόμη ότι η Άγκυρα στηρίζει τους ισλαμιστές και τους τρομοκράτες από την αρχή της συριακής κρίσης «με κάθε δυνατό τρόπο εναντίον των μετριοπαθών ομάδων....έχουμε φωτογραφίες συμβολαίων από συμφωνίες αγοράς πετρελαίου...έχουμε επίσης φωτογραφίες αγορών αυτοκινήτων- Toyota που αγοράστηκαν από το Κατάρ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αποκαλύψεις του στρατηγού των ανταρτών δεν σταμάτησαν εκεί αφού σημείωσε επίσης ότι οι  τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών αξιοποίησαν αυτές τις συμφωνίες και για άλλους σκοπούς, ώστε να «κλαπούν εργοστάσια και εργαστήρια στο Χαλέπι προς όφελος τουρκικών εταιρειών».

Οι τοποθετήσεις αυτές του στρατηγού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν θεωρούνται τυχαίες, αλλά μια προσπάθεια να πάρει θέση η οργάνωση στην "επόμενη ημέρα» με την Ρωσία ενισχυμένη και την Τουρκία αποδυναμωμένη. Ο Αλ Αουάκ τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα είναι το πιο ορθολογικό μέρος στην υπόθεση και υποσχέθηκε να "διατηρήσει τα ρωσικά συμφέροντα στη Συρία και στο μέλλον."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM