Και οι αντάρτες της Συρίας «καρφώνουν» τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS

Και οι αντάρτες της Συρίας «καρφώνουν» τον Ερντογάν για λαθρεμπόριο με το ISIS Facebook Twitter
0

Μετά τη Ρωσία που έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με τη Μόσχα, αποδεικνύουν το λαθρεμπόριο πετρελαίου της Τουρκίας με το ISIS, τώρα και οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, κάνουν λόγο για λαθρεμπόριο Τουρκίας-ISIS αλλά και για ύπαρξη συμβολαίων για αυτό το λαθρεμπόριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Arabic ο στρατηγός Χοσάμ αλ Αουάκ, της υπηρεσίας πληροφοριών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (Free Syrian Army) μίλησε για αποδείξεις που υπάρχουν για την αγορά αργού πετρελαίου στην οποία προχώρησαν οι Τούρκοι από τους τζιχαντιστές.

Ο στρατηγός είπε ότι έχει φωτογραφίες των συμφωνιών και των συμβολαίων που υπεγράφησαν μεταξύ «τουρκικής πλευράς» και της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τόνισε ακόμη ότι η Άγκυρα στηρίζει τους ισλαμιστές και τους τρομοκράτες από την αρχή της συριακής κρίσης «με κάθε δυνατό τρόπο εναντίον των μετριοπαθών ομάδων....έχουμε φωτογραφίες συμβολαίων από συμφωνίες αγοράς πετρελαίου...έχουμε επίσης φωτογραφίες αγορών αυτοκινήτων- Toyota που αγοράστηκαν από το Κατάρ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αποκαλύψεις του στρατηγού των ανταρτών δεν σταμάτησαν εκεί αφού σημείωσε επίσης ότι οι  τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών αξιοποίησαν αυτές τις συμφωνίες και για άλλους σκοπούς, ώστε να «κλαπούν εργοστάσια και εργαστήρια στο Χαλέπι προς όφελος τουρκικών εταιρειών».

Οι τοποθετήσεις αυτές του στρατηγού του Ελεύθερου Συριακού Στρατού δεν θεωρούνται τυχαίες, αλλά μια προσπάθεια να πάρει θέση η οργάνωση στην "επόμενη ημέρα» με την Ρωσία ενισχυμένη και την Τουρκία αποδυναμωμένη. Ο Αλ Αουάκ τόνισε μάλιστα ότι η Μόσχα είναι το πιο ορθολογικό μέρος στην υπόθεση και υποσχέθηκε να "διατηρήσει τα ρωσικά συμφέροντα στη Συρία και στο μέλλον."

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM