Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ

Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter
2
Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter

Με ξενάγηση στο μουσείου του Ολοκαυτώματος και μια δήλωση με την οποία εκφράζει τον σεβασμό του στη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, άρχισε την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο του μουσείου ο διευθυντής του Αβνέρ Σαλέβ και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο μουσείο όπου αποτυπώνεται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός φόρεσε την παραδοσιακή εβραϊκή κιπά σε ένδειξη σεβασμού


Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έξοδο από το Μουσείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία και γιατί καθήκον όλων μας αυτό το ορόσημο του Ολοκαυτώματος, την μαύρη κηλίδα της ιστορίας να μην τη ξεχνάμε, για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν που θα ήθελε να την επαναλάβει. Να αντισταθούμε στην ιδεολογία του μίσους, στον ρατσισμό και να μετατρέψουμε αυτή την πόλη από πόλη βίας και εχθροπραξιών σε πόλη ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης».

Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter


Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα πρόσωπα εκατομμυρίων ανθρώπων ανδρών, γυναικών, και παιδιών που δολοφονήθηκαν με βαρβαρότητα, γιατί όταν οι άνθρωποι υποφέρουν οπουδήποτε μας αφορά όλους, παντού.

Καθήκον μας είναι να μην ξεχάσουμε και να αντισταθούμε σε όποιον θέλει να επαναλάβει αυτή τη βαρβαρότητα». Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στην αίθουσα μνήμης του μουσείου του Ολοκαυτώματος.


Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας αναχώρησε για τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter
Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter
Ο Τσίπρας με κιπά στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανάρτησε χάρτη που εμφανίζει τα Στενά του Ορμούζ ως «νέα αμερικανική επικράτεια»

Την Παρασκευή, ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι «πολύ σύντομα» θα ανακηρύξει τα Στενά του Ορμούζ αμερικανική επικράτεια, αφού πρώτα οι ΗΠΑ «τελειώσουν με την ήττα του Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΧΟΥΘΙ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Oι Χούθι χτύπησαν ξανά διυλιστήριο της Aramco - «Δεν ανοίγουμε το Ορμούζ» λέει το Ιράν

Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοι του Ιράν προετοιμάζονται να «κλιμακώσουν» τη δράση τους στα Στενά του Ορμούζ και στην ευρύτερη περιοχή
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ ΑΛΛΑΓΗ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ετοιμάζεται για κλιμάκωση και προαναγγέλλει «πλήρη επίθεση» - Τι σχεδιάζει

Η διπλωματική στασιμότητα αυξάνει τον κίνδυνο παράτασης της σύγκρουσης, η οποία ξέσπασε μετά την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια