Μια ψεύτικη βόμβα είναι τελικά το μόνο εύρημα της αστυνομίας στο Αννόβερο

Μια ψεύτικη βόμβα είναι τελικά το μόνο εύρημα της αστυνομίας στο Αννόβερο Facebook Twitter
0

Mια ψεύτικη βόμβα  έσπειρε όπως όλα δείχνουν για την ώρα όλο τον πανικό χθες τη νύχτα στο Αννόβερο, αλλά «σωστή» χαρακτήρισε την απόφαση να ακυρωθεί ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας στο Ανόβερο ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ.


Σύμφωνα με τον Βάιλ, «υπήρχαν συγκεκριμένες ενδείξεις για συγκεκριμένο κίνδυνο βάσει απόρρητων και μυστικών πληροφοριών», αν και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Μετά τον συναγερμό για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη διάρκεια του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου η αστυνομία του Αννόβερου αναζητεί υπόπτους, ενώ μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί μόνο μια ψεύτικη βόμβα και καθόλου εκρηκτικά.


Ο ποδοσφαιρικός αγώνας ακυρώθηκε δύο ώρες πριν την έναρξή του, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται πηγές από τις γερμανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, οι προειδοποιήσεις προήλθαν από ξένες υπηρεσίες.


Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Αννόβερου Φόλκερ Λούβε δήλωσε στο dpa: «Είχαμε συγκεκριμένες ενδείξεις ότι κάποιος θα πυροδοτούσε εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο στάδιο».


Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ήταν η πηγή των πληροφοριών. Το ίδιο αναφέρει και η εφημερίδα Bild. Στη συνέχεια υπήρξαν στοιχεία ότι μια ομάδα υπό έναν γνωστό Βορειοαφρικανό ενδέχεται να σχεδίαζε επίθεση. Γινόταν μάλιστα λόγος για εκρηκτικά, ζώνες με εκρηκτικά, αυτόματα όπλα και εκρηκτικά τοποθετημένα στις εξόδους του γηπέδου.

Αργότερα οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες υπέδειξαν έναν Ιρακινό που σχεδίαζε επιθέσεις στη διάρκεια του φιλικού αγώνα.
Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν ήρεμη, αν και η παρουσία της αστυνομίας εξακολουθούσε να είναι εμφανής.


Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για υπόπτους σε διάφορα μέρη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ούτε έχουν βρεθεί εκρηκτικά. Η αστυνομία αναζητεί επίσης και έναν άνδρα ο οποίος άφησε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο απεδείχθη ότι ήταν μια ψεύτικη βόμβα, στον κεντρικό σταθμό του Αννόβερου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM