Την ώρα που η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή μοιάζει να γίνεται όλο και πιο έντονη και απαραίτητη, και ενώ οι έρευνες αλληλοσυγκρούονται, ο πλανήτης αλλάζει και οι καταγραφές αυτών των αλλαγών είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακές.

 

Το εθνικό πάρκο Glacier στην Μοντάνα σημειώνει μεγάλες απώλειες και χάνει όλο και πιο γρήγορα τους παγετώνες που επί αιώνες κυριαρχούσαν στο μαγευτικό τοπίο του.

 

Στα μέσα της δεκαετίας του 1800, το τοπίο περιελάμβανε πάνω από 150 παγετώνες, αλλά σήμερα υπάρχουν μόνο 25. Για να παρουσιάσουν τη μείωση αυτή, οι επιστήμονες από το επιστημονικό κέντρο USGS Northern Rocky Mountain φωτογραφίζουν το ίδιο σημείο χρόνο με το χρόνο και συγκεντρώνουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις αρχές του 1900.

 

Ο Dan Fagre, ένας οικολόγος ερευνητής του USGS, έχει μελετήσει την κλιματική αλλαγή για περισσότερο από 20 χρόνια αλλά και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του πάρκου και την άγρια ζωή. Το δυσοίωνο σενάριο που επικρατεί προβλέπει πως η μη αναστρέψιμη κατάσταση θα εξαφανίσει τελείως τους αιώνιους παγετώνες μέχρι το 2030.

 

Το βίντεο του Νational Geographic συγκέντρωσε και παρουσιάζει όλα τα ανησυχητικά ευρήματα των επιστημόνων:

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr