Σύροι αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό της συριακής πολεμικής αεροπορίας

Σύροι αντάρτες κατέρριψαν μαχητικό της συριακής πολεμικής αεροπορίας Facebook Twitter
0

Νεκρός είναι ο πιλότος συριακού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο κατέρριψαν Σύροι αντάρτες.

Η κατάρριψη έγινε στα δυτικά της χώρας και ο πιλότος σκοτώθηκε, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά στην επαρχία Χάμα. Ο πιλότος έχασε τη ζωή του επειδή δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι αντάρτες σπανίως καταρρίπτουν αεροπλάνα καθώς δεν διαθέτουν επαρκή αντιαεροπορικό εξοπλισμό. Το τελευταίο διάστημα, μετά την εμπλοκή της Ρωσίας στη σύρραξη στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν πολλαπλασιάσει τις εκκλήσεις τους να τους σταλούν αντιαεροπορικοί πύραυλοι.


Το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στην πόλη Καφρ Ναμπούντα, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων. Αργά το βράδυ της Τρίτης οι αντάρτες κατέλαβαν έναν κοντινό λόφο, τον Τελ Οτμάν.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης ανταρτών αλ Ουόστα που δρα στην περιοχή και ανήκει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό είπε ότι το ρωσικής κατασκευής αεροσκάφος MiG καταρρίφθηκε "ενώ έπληττε θέσεις των ανταρτών στο μέτωπο της Καφρ Ναμπούντα".


Τον περασμένο μήνα οι αντάρτες είχαν καταρρίψει ένα ελικόπτερο κοντά στην Καφρ Ναμπούντα ενώ τον Ιούνιο μια άλλη ομάδα κατέρριψε ένα MiG στη νότια Συρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM