Υπάλληλοι του ΟΗΕ απολύθηκαν για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ναρκωτικά και απειλές δολοφονίας

Υπάλληλοι του ΟΗΕ απολύθηκαν για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ναρκωτικά και απειλές δολοφονίας Facebook Twitter
0

Το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που περιήλθε στη κατοχή του γαλλικού πρακτορείου αποκαλύπτει σειρά σκανδάλων και σοβαρών εγκλημάτων στους κύκλους του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτό, τέσσερις υπάλληλοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην κατοχή των οποίων βρέθηκε υλικό παιδικής προνογραφίας απολύθηκαν, ενώ άλλοι δύο απολύθηκαν διότι αντίστοιχα ο ένας μετέφερε μαριχουάνα με ένα υπηρεσιακό όχημα των Ηνωμένων Εθνών και ο δεύτερος απείλησε να δολοφονήσει έναν επικεφαλής αποστολής.


Η έκθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τη διαχείριση αναφέρεται σε περίπου 60 περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων και ακόμη και εγκλημάτων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ορισμένοι από τους 40.000 εργαζομένους στα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιούλιο του 2014 ως τον Ιούλιο του 2015.


Τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν διότι είχαν «σώσει πορνογραφικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένης πορνογραφίας με τη συμμετοχή ενός ανηλίκου, σε υπολογιστές των Ηνωμένων Εθνών» και έστελναν τέτοιες εικόνες διαμέσου των υπηρεσιακών τους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την έκθεση.


Εξάλλου, αφού «απείλησε επανειλημμένα να δολοφονήσει (...) τον επικεφαλής μιας αποστολής», ένα στέλεχος του ΟΗΕ επίσης απολύθηκε. Ένα άλλο στέλεχος του οργανισμού απολύθηκε διότι μετέφερε 173 κιλά μαριχουάνας με ένα υπηρεσιακό όχημα του ΟΗΕ.


Μια επίθεση με μαχαίρι εναντίον συναδέλφου, η κλοπή 2.200 δολαρίων από τις αποσκευές ενός ταξιδιώτη με πτήση τσάρτερ του ΟΗΕ, ή ακόμη η επίθεση με ένα τρακτέρ εναντίον του γραφείου ενός ανωτέρου υπαλλήλου «με την πρόθεση να προκληθούν ζημιές και να τραυματιστεί ο προϊστάμενος» συγκαταλέγονται στις υποθέσεις που απαριθμεί η έκθεση αυτή.
Οκτώ υπάλληλοι του Οργανισμού σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη των χωρών τους, σύμφωνα με την έκθεση, που δεν διευκρινίζει εάν διώχθηκαν, ή πού τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις.


Η συγκεκριμένη έκθεση πάντως δεν ασχολείται με τη διαγωγή των κυανόκρανων του ΟΗΕ.


Η εικόνα των στρατιωτικών που συμμετέχουν στις ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού διεθνώς αμαυρώθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά την αποκάλυψη μιας σειράς υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων—ανάμεσα στα θύματα ήταν και παιδιά—ειδικά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM