Η Β. Κορέα διέρρευσε φωτογραφίες από τα εγκαίνια του νέου της Κέντρου Επιστήμης & Τεχνολογίας στην Pyongyang, σχεδιασμένο να μοιάζει από ψηλά σαν άτομο με ελλειπτικές τροχιές.

 

Αν και δεν είναι σαφές, πότε ακριβώς τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, σε αυτές φαίνεται και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, να ξεναγείται στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του κτηρίου, κάτι που φουντώνει την ήδη υπάρχουσα φημολογία γύρω από τα πυρηνικά προγράμματα της χώρας.

 

Τα πλάνα που τραβήχτηκαν από δορυφόρο υπονοούν πως το κτηριακό συγκρότημα έχει μήκος τουλάχιστον 300 μέτρα. Το άνοιγμά του δε έρχεται σε μια χρονική στιγμή αυξημένης ανησυχίας γύρω από τη δράση του Κιμ Γιονγκ Ουν στα πυρηνικά.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχο ωστόσο το συγκεκριμένο κέντρο θα λειτουργήσει σαν ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για εργασίες και μελέτες επιστημόνων της Β. Κορέας. Το συγκρότημα επίσης περιέχει «δωμάτιο προσομοίωσης σεισμού», εργαστήριο virtual science και διάφορες αίθουσες με προτζέκτορες και τεράστιες touch-screen οθόνες.

 

Για την κατασκευή του επιστρατεύθηκε ο στρατός της Β. Κορέας και αναλύοντας τις δορυφορικές φωτογραφίες φαίνεται πως χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί. Το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο της χώρας γνωστοποίησε πως το κέντρο λειτουργεί με ηλιακή, γεωθερμική και «άλλων φυσικών πηγών» ενέργεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr