Reuters: 2.070 οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών και όχι 769

Reuters: 2.070 οι νεκροί από το ποδοπάτημα των προσκυνητών και όχι 769 Facebook Twitter
0

Τρεις φορές μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των νεκρών που ποδοπατήθηκαν στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters και φτάνουν τους 2.070.

 

Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερος σε σύγκριση με τον απολογισμό που έχουν ανακοινώσει οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει δεχτεί σκληρές επικρίσεις για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πλέον πολύνεκρη τραγωδία στην ιστορία του χατζ, την 24η Σεπτεμβρίου.


Ο νέος απολογισμός του Ρόιτερς, με βάση πληροφορίες που συγκέντρωσε από τις αρχές στο Ριάντ, τις θρησκευτικές αρχές και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης των χωρών καταγωγής των θυμάτων, σημαίνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει σημειωθεί στο προσκύνημα μετά από εκείνη της 2ας Ιουλίου του 1990, όταν σε ποδοπάτημα μέσα σε μια σήραγγα στη Μίνα 1.426 προσκυνητές είχαν χάσει τη ζωή τους, Ασιάτες στην πλειονότητά τους.


Ο επίσημος απολογισμός των αρχών της Σαουδικής Αραβίας που δόθηκε στη δημοσιότητα δύο μέρες μετά το περιστατικό, έκανε λόγο για 769 νεκρούς και 934 τραυματίες και δεν έχει επικαιροποιηθεί έκτοτε. Το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει αναφέρει πως οι διαφορές στον αριθμό των νεκρών μπορεί να κυμαίνεται από χώρα σε χώρα, υπολογίζοντας προσκυνητές που πέθαναν από φυσικά αίτια.


«Όλες οι λεπτομέρειες για αυτό το θέμα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της επιτροπής», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της χώρας, κληθείς να σχολιάσει τον απολογισμό του Ρόιτερς.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM