Την ώρα που ήδη οι δικαστικές έρευνες σε βάρος της Volkswagen διεξάγονται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα πως αρχίζει έρευνα σε βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Η ισπανική δικαιοσύνη η οποία αναμένεται να αρχίσει την έρευνα είναι η τελευταία στη μακρά λίστα στα ανοιχτά νομικά  μέτωπα που ανοίγουν σχετικά με το σκάνδαλο της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.


Δικαστής του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), το οποίο ειδικεύεται σε μεγάλες οικονομικές υποθέσεις, δέχθηκε να αναλάβει την έρευνα αυτή που αφορά ενδεχόμενα εγκλήματα απάτης, προσβολής περιβάλλοντος και παραβίασης των προδιαγραφών προστασίας των καταναλωτών, ανακοίνωσε το δικαστήριο.


Ο δικαστής ζήτησε από την Volkswagen να του διαβιβάσει "το σύνολο των επίσημων ανακοινώσεων γι' αυτή την υπόθεση", τον κατάλογο των οχημάτων τα οποία αφορά, το οργανόγραμμα της Volkswagen στην Ισπανία και όλες τις πληροφορίες για το λογισμικό που παραποιούσε τις μετρήσεις των ρύπων και για την εγκατάστασή του στην Ισπανία.


Προσφυγές έχουν επίσης κατατεθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ. Η Volkswagen οφείλει τώρα να διαχειριστεί την ανάκληση 8,5 εκατ. οχημάτων στην Ευρώπη και 480.000 στις ΗΠΑ, ένα δύσκολο εγχείρημα που θα της στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr