Οι γυναίκες στην Ινδονησία υπόκεινται "τεστ παρθενίας" πριν μπουν στο στρατό

Οι γυναίκες στην Ινδονησία υπόκεινται "τεστ παρθενίας" πριν μπουν στο στρατό Facebook Twitter
1

Τη βοήθεια του Μπάρακ Ομπάμα σχεδιάζουν να ζητήσουν οι ακτιβιστές που μάχονται για την κατάργηση των «τεστ παρθενίας» κι εναντίον των θρησκευτικών διακρίσεων στην Ινδονησία, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση στην Ουάσινγκτον του Αμερικανού Προέδρου με τον Πρόεδρο της χώρας Joko Widodo.


Ωστόσο, παρόλο που ο Ομπάμα έχει περάσει ο ίδιος αρκετά χρόνια σαν παιδί στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, μέχρι στιγμής η συζήτηση των δύο Προέδρων αναμένεται να κινηθεί μόνο γύρω από θέματα εμπορίου, άμυνας και συνεργασίας για το κλίμα.


Οι ακτιβιστές έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ως άκρως απάνθρωπη την συγκεκριμένη πρακτική πάνω σε γυναίκες που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του στρατού.

Προκειμένου να γίνουν δεκτές στο σώμα ή να παντρευτούν στρατιωτικό, οι γυναίκες της Ινδονησίας υποχρεώνονται να γδυθούν και να υποστούν «τεστ παρθενίας»- ήτοι ένα «εξεταστή», που εισάγοντας δύο δάχτυλα στον κόλπο τους θα πρέπει να διαπιστώσει αν ο παρθενικός είναι σπασμένος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει πως τα συγκεκριμένα τεστ δεν έχουν «καμία επιστημονική εγκυρότητα» και πολλές οργανώσεις καταγγέλλουν πως αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Ο Πρόεδρος Jokowi (σ.σ. ψευδώνυμο του Ινδονήσιου Προέδρου) μπορεί να μην ευθύνεται για την καταπάτηση των κανονισμών όσον αφορά στα δικαιώματα των γυναικών, αλλά αυτή τη στιγμή είναι στη θέση να κάνει κάτι γι' αυτό» λέει ο John Sifton, διευθυντής του Human Rights Watch. «Ο Πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να υπογραμμίσει τη σημασία της αντιμετώπισης των διακρίσεων κατά των γυναικών και κοριτσιών της Ινδονησίας, πριν η κατάσταση χειροτερεύσει» συμπληρώνει.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ