Ένα νέο ρεκόρ κατέρριψε ο γηραιότερος άνθρωπος στη Βρετανία και ίσως στην Ευρώπη, η Gladys Hooper 112 ετών, που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ισχίου.

 

Ο γιος της, ο 84χρονος Derek Hermiston, δήλωσε ότι η επιχείρηση πήγε "υπέροχα" και ότι έδωσε στη μητέρα του μια «νέα μίσθωση ζωής".

Η χειρουργική επέμβαση έγινε μετά από την πτώση της 112χρονης την ώρα που πήγαινε από την κρεβατοκάμαρά της στην τουαλέτα.


"Νομίζω ότι είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε  επέμβαση στο ισχίο και ο χειρουργός, ο Jason Millington, αλλά και ο αναισθησιολόγος ήταν πολύ θαρραλέοι για να λάβουν την απόφαση να χειρουργήσουν κάποιον από αυτή την ηλικία, αλλά η επέμβαση πήγε υπέροχα", είπε ο 84χρονος.

Τόνισε δε ότι η μητέρα του (διαψεύδοντας γνωστές φράσεις)  ανέκαμψε ήδη πλήρως μετά την επέμβαση την περασμένη Παρασκευή.

Ο προηγούμενος υπεραιωνόβιος που είχε υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση ήταν ο 102χρονος John Randall, που είχε καταλάβει και μία θέση στο βιβλίο Guinness World Records, την οποία όμως παίρνει τώρα η Gladys.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr