Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τον Ιανουάριο του 2016 ο πλανήτης θα έχει σημειώσει ένα νέο ρεκόρ για το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το σύνολο δεδομένων που καταγράφουν τις παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της Γης και προέρχεται από την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πως το Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το μέσο όρο.

 

Σχετικά στοιχεία που συγκεντρώνονται επίσης από τη NASA και αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους δείχνουν ότι ο φετινός Σεπτέμβρης ήταν πιθανότατα ο δεύτερος θερμότερος μήνας, όπως έχει καταγραφεί, και ότι υπάρχει τουλάχιστον μια πιθανότητα 93% για ρεκόρ του θερμότερου τρέχοντος έτους.

 

 

 

Τα δεδομένα από την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας είναι εντυπωσιακά, αφού δείχνουν πως φέτος η θερμοκρασία είναι 0,5 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των Σεπτεμβρίων μεταξύ 1981 και 2010 ενώ αυτός ήταν ο θερμότερος Σεπτέμβρης από το 1890.

 


Το προηγούμενο ρεκόρ θερμότερου Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε το περασμένο έτος, κάτι που ίσως δείχνει κλιμάκωση του φαινομένου. Οι επιστήμονες εκτιμούν πως μπορεί οι διακυμάνσεις να είναι και να φαίνονται μικρές, αλλά σε συνδυασμό με άλλα φαινόμενα όπως το Ελ Νίνιο μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά κύματα αλλαγών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr