Η επόμενη απογραφή στη Σκωτία ενδέχεται να καταγράψει, μεταξύ άλλων, και το σεξουαλικό προσανατολισμό των πολιτών, αναφέρει η εφημερίδα Independent, επικαλούμενη σχετικό σχέδιο που φέρεται να μελετά η κυβέρνηση της χώρας.

 

Στην απογραφή του 2021, εξετάζεται επίσης να συμπεριληφθούν και ερωτήσεις που θα αφορούν στο εισόδημα, πόσες κρεβατοκάμαρες έχει ένα σπίτι και αν οι ένοικοι έχουν δεύτερη διεύθυνση.


Στην προηγούμενη απογραφή, δεν υπήρχε ερώτηση για τις σεξουαλικές προτιμήσεις, αν και ήταν κάτι που έπεσε στο τραπέζι του σχεδιασμού της έρευνας. Οι υπεύθυνοι φοβήθηκαν πως κάτι τέτοιο να πυροδοτούσε αντιδράσεις σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

 

Η κυβερνητική υπηρεσία NRS (National Records of Scotland) που είναι υπεύθυνη για τις απογραφές ισχυρίζεται, πως σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους στοιχεία θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμα, δεδομένου πως θα επέτρεπαν στους μελλοντικούς υπουργούς να ορίσουν ένα εθνικό «σημείο αναφοράς», σαν βάση πάνω στην οποία θα μάχονταν κατά των διακρίσεων, αν και εκφράζει μεγάλη ανησυχία για το πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό χωρίς να θιχτεί η προσωπική ζωή των ερωτηθέντων.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr