Κέντρο απεξάρτησης ανηλίκων από τους υπολογιστές και τα video games άρχισε να λειτουργεί στην Κίνα, τραβώντας όμως τα βλέμματα και το ενδιαφέρον για το «αντίδοτο» το οποίο προσφέρει στα μικρά παιδιά.

 

Στο κέντρο αυτό οι εξαρτημένοι από τα gadgets πιτσιρικάδες εκπαιδεύονται στον πόλεμο και τις μάχες, κρατώντας μάλιστα στα χέρια τους πραγματικά όπλα και «σκοτώνοντας» ό,τι κινείται εκεί που απλώς σκότωναν την ώρα τους.

 

 

 

Το κέντρο αποτοξίνωσης που στην πραγματικότητα είναι ένα κέντρο νεοσυλλέκτων είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί κατά την περίοδο των διακοπών στην Κίνα, όταν δηλαδή οι γονείς θέλουν να περάσουν μερικές ξέγνοιαστες μέρες αλλά και να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από την εικονική πραγματικότητα.

 

Τα παιδιά ηλικίας 6-13 ετών καλούνται να περάσουν ένα πενθήμερο εντατικής στρατιωτικής εμπειρίας με μια σειρά από μάχιμες αποστολές, με πλήρη στρατιωτική ζωή, πρακτικές Κουνγκ Φου και εξουθενωτική στρατιωτική εκπαίδευση.

 

 

 

Βεβαίως βιβλίο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα σε αυτό το στρατόπεδο αφού όλα τα μαθήματα είναι προσαρμοσμένα στη σωματική δύναμη και όχι στην πνευματική.

 

 

"Αντί να ασχοληθούμε με τη σκληρή μελέτη, οι γονείς αυτών των παιδιών ελπίζουν να εκπαιδεύσουν την προσωπικότητα των παιδιών τους ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Νομίζουν ότι αυτό είναι πολύ πιο κατάλληλο για τη μελλοντική τους ανάπτυξη ", λέει στο Russia Today ο Jiang, διοικητής του στρατοπέδου και πρώην στρατιώτης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

 

 

 

"Μου αρέσει το στρατόπεδο τόσο πολύ, γιατί εδώ μπορώ να παίξω παιχνίδια όπως το Counter-Strike ή άλλα παιχνίδια και είναι πολύ πιο ευχάριστο από τα παιχνίδια του υπολογιστή, γιατί είναι η πραγματική ζωή», δηλώνει ένας από τους λιλιπούτειους εκπαιδευόμενους.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr