Προβληματισμένη είναι η Τουρκία μετά τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία.

 

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία στα σύνορά.


"Με τις αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας τις τελευταίες εβδομάδες, υπάρχει φυσικά το ενδεχόμενο να προκύψει ένα κύμα προσφύγων. Μας ανησυχεί αυτό", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπιλγκίτς, η χώρα του οποίου φιλοξενεί ήδη 2 εκατομμύρια πρόσφυγες.


Ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, συνεχίζει τις συνομιλίες με τη συμμαχία και τους διμερείς εταίρους της για την ενίσχυση των αμυντικών της ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των αντιαεροπορικών συστοιχιών Patriot, αλλά δεν έχει υποβάλει αίτημα για να αποστείλει το ΝΑΤΟ στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία.


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η διεθνής συμμαχία είναι έτοιμη να αποστείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπισθεί τη συμμαχική της χώρα στη νότια πτέρυγά της, έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη.


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατέληξε εξάλλου λέγοντας ότι μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν έχει στείλει αντιπροσωπεία της στην Άγκυρα για να δώσει πληροφορίες για τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου κοντά στη μεθόριο με τη Συρία από δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr