Τα πλήγματα των Ρώσων τρέπουν τους τζιχαντιστές σε υποχώρηση προς την Τουρκία

Τα πλήγματα των Ρώσων τρέπουν τους τζιχαντιστές σε υποχώρηση προς την Τουρκία Facebook Twitter
Απόσπασμα από βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι, δείχνει τη διαδρομή των πυραύλων που εκτοξεύονται απόι τα πολεμικά πλοία από την Κασπία.
1

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αντέδρασε χθες στις επικρίσεις από μέρους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που διεξάγει στη Συρία κατηγορώντας την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία ότι δεν πλήττει πάντα τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ούτε αυτή.


«Η αμερικανική και άλλες πολεμικές αεροπορίες εξαπολύουν πλήγματα επί έναν χρόνο πλέον», δήλωσε ο υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. «Όμως έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δεν πλήττουν πάντοτε τους τρομοκράτες», πρόσθεσε και επισήμανε πως η άρνηση της Ουάσινγκτον να μοιραστεί πληροφορίες με το ρωσικό επιτελείο για τις θέσεις των τζιχαντιστών του ΙΚ δείχνει ότι οι ΗΠΑ αναζητούν μια δικαιολογία για να μην συμβάλουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.


Σύμφωνα επίσης με τον Σύρο πρεσβευτή στη Μόσχα, περίπου το 40% των υποδομών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας έχει καταστραφεί αφότου η Ρωσία άρχισε τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, περίπου το 40% των υποδομών τους έχει καταστραφεί. Επιπροσθέτως, πολλοί τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί. Τώρα οι τζιχαντιστές υποχωρούν προς τα σύνορα με την Τουρκία, καθώς αυτή η χώρα τους προσφέρει, παραδοσιακά, προστασία», ανέφερε ο Ριάντ Χάνταντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik


Ο ανταποκριτής του MEGΑ Μιχάλης Ιγνατίου μεταδίδει πως ο διπλωμάτης υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας εναντίον του ΙΚ είναι ότι οι τζιχαντιστές παραδίδονται. «Σε μία περίπτωση, περίπου 400 μαχητές παραδόθηκαν λόγω του φόβου της πλήρους εξολόθρευσής τους», ανέφερε ο Χάνταντ  οποίος απέρριψε τις επικρίσεις δυτικών κυβερνήσεων εναντίον της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά τις οποίες τα πλήγματα στοχοθετούν την αντιπολίτευση και όχι το ΙΚ ή το Μέτωπο αλ Νούσρα.

«Μιλάμε για βομβαρδισμούς εναντίον περιοχών όπου αποθηκεύονται όπλα, επομένως δεν μπορεί να βρίσκεται οποιοδήποτε μέλος της αντιπολίτευσης εκεί. Η επιχείρηση έχει στόχο τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκεκριμένα το ΙΚ, το Μέτωπο αλ Νούσρα, τον Στρατό της Κατάκτησης (Τζάις αλ Φάταχ), τον Στρατό του Ισλάμ (Τζάις αλ Ισλάμ). Επιπροσθέτως στοχοθετούνται και άλλες, μικρότερες οργανώσεις, οι οποίες αποτελούν παρακλάδια αυτών των τεσσάρων», είπε ο πρεσβευτής της Συρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία στη συνέντευξή του στο πρακτορείο.

Επιπλέον ο Χάνταντ ανέφερε πως ο συριακός στρατός χρειάζεται ρωσικά πυροβόλα και όπλα υψηλής ακρίβειας ώστε να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στις επιχειρήσεις του εναντίον της τρομοκρατίας. «Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε πυροβολικό και κατευθυνόμενους πυραύλους ακριβείας. Επίσης χρειαζόμαστε πυραύλους οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέφουν τα υπόγεια καταφύγια των τρομοκρατών σε βάθος 10 μέτρων. Χρειαζόμαστε επίσης πυρομαχικά όλων των ειδών», είπε.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες της Δύσης και οργανώσεων ανταρτών εναντίον της Ρωσικής Αεροπορίας ότι πλήττει αμάχους στο συριακό έδαφος, ο Ριάντ Χάνταντ υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης σε διεθνές επίπεδο.

«Όπως γνωρίζετε, πριν από λίγες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέστρεψε ένα νοσοκομείο στο Αφγανιστάν, όπου δεν υπήρχαν μόνο ασθενείς που νοσηλεύονταν αλλά και προσωπικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Πιστεύω ότι κατηγορώντας τη Ρωσία, η Δύση προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή από τα δικά της σφάλματα. Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις αποτελούν μέρος μιας επιθετικής εκστρατείας προπαγάνδας εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα σύμφωνα με το mignatiou.com.

Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ


Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται με τη Ρωσία, της οποίας η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία επέτρεψε στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ να ξεκινήσει ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση.
Η Ουάσινγκτον, επικεφαλής συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επανέλαβε χθες ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Ρωσία στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ να τους χαρακτηρίζει "θεμελιώδες σφάλμα".


Ο συνασπισμός κατά του ΙΚ αναγκάστηκε να "αλλάξει την πορεία" τουλάχιστον σε ένα από τα αεροσκάφη του πάνω από τη Συρία προκειμένου να μην πλησιάζει πολύ κοντά σε ρωσικό αεροπλάνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πενταγώνου.


Η αμερικανική κυβέρνηση μίλησε εκ νέου πολύ προσεκτικά χθες για την υπόθεση μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, όπως έχει ζητήσει η Τουρκία, πυλώνας της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι καμία απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει ληφθεί.


Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε χθες μεγάλη χερσαία επιχείρηση στο "βορρά της επαρχίας Χάμα", στην κεντρική Συρία, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και πλέον του ρωσικού ναυτικού, μια εβδομάδα μετά την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης της Μόσχας, η οποία έδωσε νέα δυναμική στο καθεστώς της Δαμασκού.


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις θα κλιμακωθούν, ενώ ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου διαβεβαίωσε ότι 112 στόχοι έχουν ήδη πληγεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 30 Σεπτεμβρίου.


Για πρώτη φορά, ρωσικοί βομβαρδισμοί διεξήχθησαν από αντιτορπιλικά του στόλου της Κασπίας Θάλασσας, ανακοίνωσε ο Σόιγκου. Τέσσερις από αυτά εκτόξευσαν 26 πυραύλους Κρουζ εναντίον 11 στόχων του ΙΚ στη Συρία, τους οποίους κατέστρεψαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη Μόσχα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
απλώς να προσθέσω επειδή ζω σε αραβική χώρα ότι κοινή πεποίθηση των απανταχού Αράβων είναι ότι η Αμερική δημιούργησε το Ισλαμικό κράτος, ότι οι βομβαρδισμοί της "συμμαχίας" είναι προσχηματικοί και ότι εάν οι ΗΠΑ ήθελαν, θα το είχαν εξαφανίσει σε λίγες μέρες