Έναν υπερ-φράχτη έχει κατασκευάσει η Βουλγαρία, στα σύνορα με την Τουρκία μπλοκάροντας χιλιάδες μετανάστες που ήλπιζαν για μια νέα ζωή στην Ευρώπη.

 

Καθώς η αστυνομία στο Καλαί, γράφει η Daily Mail, δίνει αγώνα να συγκρατήσει χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να εισβάλουν στο Eurotunnel στην απελπισία τους να περάσουν στη Βρετανία, οι βουλγαρικές αρχές, έλαβαν τα δικά τους μέτρα.

 

 

 

Το νέο τμήμα του συρμάτινου τείχους κατασκευάστηκε για να σφραγίσει τα σύνορα της Βουλγαρίας και είναι σχεδόν απόρθητο.

 

 

 

Οι τοπικές αρχές ελπίζουν βάλουν τέλος στις αδίστακτες εγκληματικές συμμορίες που εκμεταλλεύονται τις οικογένειες από τη  Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας.

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας στ Βουλγαρικά σύνορα, Ιβάν Στογιάνοφ δήλωσε: «Ο φράχτης έχει σταματήσει πάνω από 500 μετανάστες να μπουν στη χώρα μόνο τον τελευταίο μήνα.

 

 

 

«Οι μισοί από αυτούς συνελήφθησαν από τους Τούρκους συναδέλφους μας και οι υπόλοιποι στάλθηκαν πίσω. Ο στόχος των μεταναστών δεν είναι η Βουλγαρία. Θέλουν να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία. Μας χρησιμοποιούν ως τόπο διέλευσης» τόνισε ο αστυνομικός.

 

Με νέας τεχνολογίας κάμερες και παρακολούθηση 24/7 από ένοπλους φρουρούς που σταθμεύουν σε στρατηγικά σημεία, η Βουλγαρία φαντάζει πλέον απροσπέλαστη.