Σε πρωτοφανή ποινή φυλάκισης 697 χρόνων ο καθένας καταδικάστηκαν πέντε άντρες στο βόρειο Μεξικό, για τη δολοφονία βάσει φύλου 11 γυναικών, στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες, όπου εκατοντάδες νέων γυναικών έχουν δολοφονηθεί από το 1990.

 

"Χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα για να ωθήσουν νεαρές γυναίκες στη πορνεία και τη διακίνηση ναρκωτικών," είπε ανακοίνωση από το γραφείο του εισαγγελέα. "Μετά, όταν δεν ήταν πλέον 'χρήσιμες', τους αφαιρούσαν τη ζωή και πέταγαν τα σώματά τους στον ξεροπόταμο Νάβαχο, στη κοιλάδα του Χουάρες."

 

Η ποινή φυλάκισης είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ για δολοφονία γυναικών και βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις, είπε αξιωματούχος στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Τσιουάουα, στην οποία υπάγεται η Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα με το Τέξας, όπου το 2008 εξαφανιζόταν μια γυναίκα κάθε μέρα.

 

Εκτός από την ποινή των σχεδών 700 ετών ο καθένας, οι καταδικασθέντες πρέπει να πληρώσουν συνολικά 9 εκατομμύρια πέσος (451.500 ευρώ) για ηθική βλάβη στις οικογένειες των θυμάτων, των οποίων τα πτώματα ανακαλύφθηκαν το 2012.

 

Το εθνικό παρατηρητήριο για θανάτους γυναικών, ένας συνασπισμός οργανισμών ανθρώπινων δικαιωμάτων, πιστεύει ότι περίπου 3.892 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Μεξικό μεταξύ του 2012 και 2013, όμως μόνο 16% των περιπτώσεων έχουν ερευνηθεί ως εγκλήματα κατά των γυναικών συγκεκριμένα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr