Αισιόδοξος ότι το Κυπριακό «είναι απολύτως επιλύσιμο» εμφανίζεται ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ , Έσπεν 'Αιντε, σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ). Επισημαίνει ωστόσο ότι για να καταστεί εφικτή η λύση «απαιτείται εμπιστοσύνη και βούληση».

 

Ακόμα, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στην παρούσα φάση υπάρχει η κατάλληλη ηγεσία και στις δύο πλευρές και τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική, η οποία έχει δημιουργηθεί. Πρόσθεσε ότι στις διαπραγματεύσεις υπάρχει αμοιβαία αναγνώριση της σημασίας του ευρωπαϊκού χαρακτήρα της λύσης.

 

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι οι συνομιλίες έχουν εισέλθει σε βάθος σε τομείς, που αφορούν τα θέματα ιδιοκτησίας και στα κριτήρια, που διέπουν τις αρχές των εδαφικών αναπροσαρμογών. Όπως πρόσθεσε, συζητείται και το θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας του ομοσπονδιακού κράτους.

 

Στο μεταξύ, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, στην συνάντηση τους την Δευτέρα, θα εστιάσουν την προσοχή τους σε θέματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες, με στόχο την γεφύρωση τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr