Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τη φυλακή της Παλμύρας

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τη φυλακή της Παλμύρας Facebook Twitter
0

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (EI) ανατίναξε σήμερα τη φυλακή της Παλμύρας, ένα από τα σύμβολα της καταπίεσης του συριακού καθεστώτος από τη δεκαετία του 1980, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Αυτό το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα μέσα στην έρημο, που η αναφορά και μόνο του ονόματός του προκαλούσε τρόμο στους Σύρους, "καταστράφηκε κατά ένα μεγάλο μέρος αφού το EI τοποθέτησε βόμβες στο εσωτερικό και γύρω από αυτό", σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.


Συμπαθούντες του EI ανήρτησαν στο Twitter πολλές φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως λένε την καταστροφή της φυλακής μαζί με φωτογραφίες της έκρηξης και των κατεστραμμένων κτιρίων.


"Το EI εξαλείφει ένα τεκμήριο της εγκληματικότητας του κλαν του Άσαντ ανατινάζοντας τη διάσημη φυλακή της Παλμύρας", έγραψε στο Twitter ο Μοχάμαντ Σαρμίνι, εξόριστο μέλος της συριακής αντιπολίτευσης.


"Η φυλακή της Παλμύρας είναι ένας μάρτυρας των εγκλημάτων του αιώνα", σχολιάζει ένας ακτιβιστής στο Twitter, ενώ άλλοι δηλώνουν ότι έπρεπε να διατηρηθεί αυτό το "σύμβολο του τρόμου του Άσαντ" με όλα όσα περιελάμβανε, ως μελλοντικά τεκμήρια των ωμοτήτων που διαπράχθηκαν εκεί.


Η φυλακή της Παλμύρας είναι "διάσημη" για τη σφαγή εκατοντάδων κρατουμένων του καθεστώτος στη δεκαετία του 1980, όταν πρόεδρος ήταν ο Χάφεζ αλ-Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου Μπάσαρ αλ-Άσαντ.


Πολιτικοί κρατούμενοι βασανίζονταν και σάπιζαν εκεί για χρόνια προτού το καθεστώς στείλει σε αυτή τη φυλακή τους διαφωνούντες και τους λιποτάκτες με την έναρξη της εξέγερσης το 2011.


Πριν από την πτώση της Παλμύρας στα χέρια του EI, το καθεστώς μετέφερε τους κρατούμενους σε άλλες φυλακές στη Συρία, σύμφωνα με το OSDH.


Προτού ανατινάξει τη φυλακή, το EI είχε μεταδώσει ένα βίντεο το οποίο έδειχνε για πρώτη φορά πλάνα των κελιών και ιδίως ατομικών κελιών τα οποία δεν διαπερνούσε σχεδόν καθόλου το φως της ημέρας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM